Victor Negrescu (PSD) a solicitat în Parlamentul European sprijin pentru România în vederea finalizării PNRR şi realizării campaniei de vaccinare

Victor Negrescu, eurodeputat PSD, a susţinut miercuri o intervenţie în plenul Parlamentului European, la dezbaterea privitoare la Concluziile reuniunii Consiliului European din 24-25 iunie 2021 la care au participat preşedinta Comisiei Europene şi preşedintele Consiliului European. Astfel, Negrescu a atras atenţia asupra faptului că anumite state europene, din cauza unor guverne mai puţin performante, printre care şi cel din România, riscă să rămână în urmă în ceea ce înseamnă finalizarea planurilor de redresare şi realizarea campaniei de vaccinare dacă instituţiile europene nu se implică mai mult.

„Planurile de redresare trebuie să ne permită să facem lucrurile diferit, însă în unele cazuri se promovează măsuri de austeritate. Aprobarea mai multor planuri este o veste bună, dar acest lucru nu este suficient. Anumite guverne, aşa cum este cazul în România, au prezentat planuri slabe de redresare care nu furnizează răspunsuri adecvate pentru nevoile cetăţenilor. Trebuie să ne asigurăm că nimeni nu rămâne în urmă. Trebuie să lucrăm împreună pentru a ajuta fiecare stat membru să dezvolte planuri puternice de redresare şi să ne asigurăm că obiectivele noastre comune se reflectă în măsurile adoptate de guvernele europene”, a declarat eurodeputatul Victor Negrescu, potrivit unui comunicat de presă al PSD.

Europarlamentarul PSD a atras atenţia liderilor europeni că trebuie să întreprindă măsuri de prevenţie pentru a bloca un al patrulea val şi să se preocupe de aspectele sociale precum şi de statele care au rămas în urmă în realizarea campaniei de vaccinare.

„Deşi Consiliul European din iunie a reprezentat o oportunitate de a face o evaluare a situaţiei actuale, liderii europeni ar trebui să facă mai multe pentru a răspunde provocărilor existente în prezent. Într-adevăr, acum suntem într-un moment mai bun când vine vorba de pandemie, însă pericolul nu a dispărut. Trebuie să punem în aplicare măsurile preventive necesare pentru a evita un al patrulea val. Unele state (ref. România) sunt incapabile să pună în aplicare obiectivele campaniei de vaccinare şi ignoră complet nevoile unei recuperări care să ia în considerare aspectele sociale”, a menţionat Negrescu.

După ce Comisia Europeană a trimis un nou set de critici faţă de planul prezentat de guvernul României, eurodeputatul PSD a propus o resetare a PNRR şi elaborarea în consens a modificărilor în aşa fel încât planul să poată fi implementat până la finalul lunii august 2026.

Acesta consideră că reformele anti-sociale propuse trebuie modificate, iar proiectele trebuie să se bazeze pe obiective ce pot fi realizate în intervalul dat, mai ales că din cauza actualului guvern ţara noastră va începe mai târziu decât alte state implementarea planului, conform sursei citate.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

ajutor pentru romania interventie negrescu negrescu in pe victor negrescu
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes