Victor Țăruș a murit. A fost realizator al emisiunii Pescar hoinar, pe TVR 2

Victor Țăruș a murit. Era realizatorul emisiunii Pescar hoinar, pe TVR 2
Victor Țăruș a murit. Era realizatorul emisiunii Pescar hoinar, pe TVR 2

A murit Victor Țăruș, cel care a fost mulți ani realizatorul emisiunii Pescar hoinar.

Anunțul a fost făcut de un colaborator și prieten al lui Victor Țăruș: “Mi-ai spus mereu că ai fi vrut să faci mai multe pentru natura sălbatică a României. Ce nu ai reușit tu, o să încercăm să facem noi! Adio Victore…”, a scris pe pagina sa de Facebook Dan Păvăloiu, realizator al emisiunii Natura și aventură de pe TVR 2, fără a preciza cauza decesului.

Victor Țăruș era prezentatorul de zeci de ani de zile al emisiunii Pescar hoinar, de pe TVR 2. Pasionat de tainele pescuitului şi pescar „cu permis” de la 7 ani, Victor Ţăruş era inginer silvic, specializat în „ape de munte şi creşterea păstrăvului”.

A fost editor al revistei „Pescar modern”, cu apariţie neîntreruptă din 1990, dar şi autorul mai multor cărţi de pescuit sportiv: „Pescuit din Deltă în Carpaţi”, „Pescar începător (La pescuit cu unchiul Virgil)”, „Cu lanseta pe ape de munte”, „Răpitori – ape de şes” şi „Peşte gătit”, cărţi binecunoscute împătimiţilor acestui sport.

A realizat documentare de pescuit sportiv şi a fost protagonist al mai multor emisiuni tematice. Este organizator de concursuri de pescuit şi a câştigat mai multe titluri la competiţii interne şi internaţionale de casting, pescuit la muscă artificială şi pescuit cu năluci.

Mesaje de condoleanțe

Pe rețelele de socializare au fost postate o mulțime de mesaje de condoleanțe, dovada faptului că Victor Țăruș a fost iubit printre pescari:

”În mod normal aș fi spus bună seara! După vestea de mai devreme prin care am aflat că nea Victor Tăruș a plecat pe meleaguri mai bune, mai pașnice, să pescuiască printre îngeri, nu-mi vine decât să mă rog și eu ca drumul său către ceruri să fie ușor și îngerii să-l aibă în grijă!
Este o veste tristă pentru cei cunoscuți, însă și a celor ca mine care datorita timpului sau altor probleme personale, nu am ieșit la pescuit așa cum ne doream. În schimb alegeam deseori programele TV destinate pescarilor, deci și emisiunile PESCAR HOINAR de pe TVR 2 din fiecare duminică de la orele 10.00. Acolo l-am întâlnit pe nea Victor! Felul lui de a vorbi, calm și pe înțelesul multor dintre cei ce vizionau emisiunea, a făcut să-mi intre ușor la suflet!
Victor Tăruș nu a fost doar un prezentator de emisiuni la TV, ci și un pasionat de lectură și chiar a scris și câteva cărți pentru pescari! Astfel el va rămâne mulți ani printre noi pescarii, căci chiar ne-a lăsat multe!
Vă dau întâlnire mâine la ora 10.00 pe TVR 2 și sperăm ca cei de acolo au pregătit ceva în onoarea unuia din cei mai dragi oameni ce i-au avut publicul iubitor de pescuit și natură!
Odihnește te în pace nea Victor!!!”, a scris pe Facebook Mihai Bogdan Andriescu, un fan al emisiunii.

”O veste trista pentru pescarii la musca din Romania, a decedat Victor Tarus, un pionier in pescuitul modern la musca artificiala si un autor de carti, reviste si emisiuni tv de exceptie, instructor de casting si promotor, nu mai vorbesc de articolele din revistele de pescuit, semnate in trecut cu dr Sedge, dr. …pseudonime din Vanatorul si Pescarul Sportiv, Pescar Modern si multe altele, dar si in almanahul Vanatorul si Pescarul Sportiv.
L-am cunoscut, o minte stralucita, un pescar foarte bun, o experienta mare. Pescuia cu placere la orice, dar iubea cel mai mult muscaritul, a scris cartea “Cu lanseta pe ape de munte”, o carte de referinta a anilor 80, multe alte carti de pescuit si gastronomie, a participat la multe competitii de pescuit, atat la musca si spinning, aprecia pescuitul sportiv si pleda pentru eliberarea pestilor. Pescuind alaturi, de la el am invatat sa eliberez pestii.
Avea experienta mare si din competitiile de casting si fly in afara tarii si a condus echipa Romaniei, la primul campionat mondial de pescuit la musca, din Norvegia. Unul dintre ucenicii lui a fost Fernando Mihailescu din Campina.Imi vin multe amintiri in minte, avem ceva partide si actiuni impreuna, imi pare rau ca unele le-am ratat si am ratat.Ii placeau pestii si pescuitul, apele curate si isi dorea o lume mai buna.
Drum lin maestre, acum ai ajuns in lumea celor buni, sper ca vei gasii apele si pestii pe care nu ai reusit sa le gasesti in aceasta viata, ai lasat in urma lucruri bune, care vor fi continuate de pescarii din Romania!”, au scris cei de la pagina Pasiunea Pescuitului In Ape De Munte La Pastrav Si Lipan.

”Ce ai avut cu Victor Tarus, Doamne?! Ai băgat știuci prin rai și nu aveai cine să ți le prindă și cine să scrie despre ele? Ți-o trebuit un pescar hoinar? Drum lin pe ape și fir întins prietene și coleg care mi-ai pus lanseta în mână…”, a scris și Cătălin Bădulescu, în grupul Pescuit la plută.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

a murit victor taruspescar hoinartarus a muritvictor tarus a murit
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes