Eveniment

Victoraș Micula, urmărit penal! Purta uniformă de polițist, participa la percheziții și avea acces la baza de date MAI

Parchetul Bihor l-a pus sub urmărire penală pe Victor Micula, fiul lui Viorel Micula, unul dintre patronii de la European Drinks, alături de patru polițiști din Oradea. În noiembrie 2018 el a participat în mod ilegal la o acţiune a poliţiei, având uniformă MAI şi cagulă pe faţă.

Conform Antena 3, în noaptea de 16/17 noiembrie 2018, Victoraș Micula (25 ani) a sesizat poliția cu privire la un rival al său care s-a urcat băut la volan, iar Micula jr. a ținut să plece şi el în urmărire alături de oamenii legii.

În acea ”misiune”, el a fost prezent la percheziția corporală a suspectului, purtând o geacă de poliţie şi cu cagula pe faţă, ca să nu fie recunoscut. Cu permisiunea agentului de poliție Vaida Ovidiu, Micula jr. a efectuat mai multe activități specifice unui lucrător de poliție (percheziție corporală, percheziție autovehicul, asistare la toată activitatea de constatare a infracțiunii, însoțire persoană cercetată la spital pentru recoltare de probe biologice, etc.) se arată într-un răspuns al Parchetului Bihor pentru G4media.ro.

Nu este la prima abatere

Victoraş Micula nu este la prima abatere de acest gen. În martie 2018, după o şicanare în trafic cu un Opel, Micula l-a încolţit şi agresat pe şofer. Acesta a sunat la 112 după ajutor, dar în mod miraculos, Micula Jr. s-a alăturat poliţiştilor în urmărirea şoferului.

Pentru că operaţiunea nu a dat rezultatul scontat, Victoraş Micula a fost lăsat să caute maşina în baza de date a MAI, cu sprijinul subofițerului de poliție Ile Camelia. Şi dacă tot avea acces la date secrete ca la el acasă, după câteva zile s-a gândit să caute în baza de date MAI date despre cunoscuta cântăreaţă Vlăduţa Lupău, mai notează sursa citată.

Parchetul Tribunalului Bihor a început urmărirea penală împotriva lui Victor Micula pentru acces ilegal la un sistem informatic, instigare la divulgarea informațiilor secrete de serviciu sau nepublice și uzurpare de calități oficiale. Odată cu el, au fost puşi sub acuzare şi agenții de poliție Camelia Ile, Ovidiu Vaida, Alin Zanca și Claudiu Rengle.

Alte știri de interes

Se deschide circulația trenurilor de călători între Gara de Nord şi Aeroportul Otopeni. Călătoria va dura 20-23 de minute

Mihnea Tudor

Metrorex a achiziționat 13 noi trenuri de metrou pentru Magistrala 5

Mihnea Tudor

”Ne vom revedea în patru ani”, anunţă Trump la o recepţie de Crăciun la Casa Albă

Mihnea Tudor

Alertă în Mureș – Fată de 15 ani, răpită pe stradă, de sub ochii unchiului

Mihnea Tudor

Un român, răpit de piraţi din Golful Guineei. Celulă de criză în MAE

Mihnea Tudor

Șoferul care a lovit intenţionat cu maşina un poliţist a ajuns pe mâna procurorilor

Mihnea Tudor

ÎPS Teodosie, oprit de filtrul de poliție, în drum spre Peștera Sfântului Andrei

Saghin Cristian

Polițist doborât intenționat pe stradă de mașina a unui șofer violent

Saghin Cristian

Moeciu de Sus – Câteva pensiuni au fost mistuite de flăcări

Mihnea Tudor

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »