VIDEO Autostrada Sibiu – Pitești. Filmare din dronă cu primul segment în lucru

VIDEO Autostrada A1 Sibiu-Pitești Secțiunea 1 - Sibiu-Boița
VIDEO Autostrada A1 Sibiu-Pitești Secțiunea 1 - Sibiu-Boița

Primul segment în execuție al autostrăzii A1 Sibiu – Pitești măsoară 13,17 km, iar lucrările au început între Sibiu și Boița.

Contractul în valoare de peste 127 milioane de euro are un termen de execuție de trei ani. ”Deși este scurt, acest prim lot nu este lipsit de poduri și viaducte spectaculoase, cele mai mari ajungând la 650 metri lungime și 30-40 înălțime”, scrie Asociația Pro Infrastructura.

VIDEO Autostrada A1 Sibiu-Pitești Secțiunea 1 – Sibiu-Boița

Lucrările contractate în 2019 cu firma Porr au început efectiv în martie 2020, după ce a trecut perioada de proiectare. Termenul de execuție este de 3 ani.La mijlocul lunii mai, în timpul unei vizite pe șantier a șefei CNAIR, constructorul anunța că stadiul fizic ajunsese la circa 8%.

”Chiar dacă șantierul a pornit cu dreptul, constructorul (Porr) fiind bine mobilizat, există în continuare probleme birocratice nesoluționate, cum ar fi porțiunile de pădure care trebuie scoase din circuitul forestier de statul român. Solicităm ministerelor și agențiilor implicate să urgenteze această procedură!”, anunță Asociația Pro Infrastructura care publică această filmare din dronă cu tronsonul 1.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

autostrada a1Autostrada Sibiu Pitestilucrari autostrada
Gloria Pascu
Gloria Pascu este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, acoperind o varietate de domenii, de la politică și justiție, la actualitate, lifestyle, știri externe sau sport, cu o experinta de peste 5 ani, în branșă.

Alte stiri de interes