VIDEO Ciudatul ceremonial ”Hakuna matata” la care a asistat Klaus Iohannis, explicat. Vlad Pufu, senator: Tradiţii negociate în cadrul protocolului

Hakuna matata
Hakuna matata

Vlad Pufu, senatorul liberal, a explicat la Prima News, ceremonialul ”Hakuna Matata” la care preşedintele Klaus Iohannis a asistat în Tanzania, afirmând că : este vorba despre nişte tradiţii care probabil au fost negociate în cadrul protocolului. ”Uitaţi-vă când Obama a fost în Kenya, să vedeţi acolo protocolul!”, a îndemnat Pufu, adăugând că ”e o formă de respect să nu respingi anumite tradiţii pe care le are statul respectiv”.

În timpul vizitei în Tanzania, un grup de tineri din Zanzibar le urează bun venit lui Klaus şi Carmen Iohannis printr-un dans ritualic, strigându-le numele şi, apoi, aruncându-se în apă cu portretele lor, strigând ”Hakuna matata, Iohanes”, o urare des folosită în Africa, a cărei semnificaţie e „totul este bine” sau „nu trebuie să-ţi faci griji, ci să fii fericit”.

”Trebuie să înţelegem cum funcţionează diplomaţia. Acolo este vorba despre nişte tradiţii, care probabil au fost negociate în cadrul protocolului. Eu vă invit să vedeţi deplasarea in Kenya, care este ţara natală a fostului preşedinte Obama. Uitaţi-vă, când Obama a fost în Kenya, să vedeţi acolo protocolul! O să vedeţi aceleaşi dansuri, pentru că astea sunt tradiţiile africane. Şi noi trebuie să le respectăm. E ca şi cum mâine vine un preşedinte extra-european în România, îl primim cu pâine şi sare şi el zice: ”Nu gustăm din pâinea dumneavoastră, nu ne place”. Despre asta este vorba. Sunt nişte reguli de protocol pe care trebuie să le respecţi. E o formă de respect să nu respingi anumite tradiţii pe care le are statul respectiv”, a declarat senatorul Vlad Pufu.

Ciudatul ceremonial ”Hakuna matata” la care a asistat Klaus Iohannis

El a amintit că atunci când fostul preşedinte Ion Iliescu a gfost în Senegal au fost aceleaşi dansuri.

”Vă aduc aminte, când a fost Ion Iliescu în Senegal au fost aceleaşi obiceiuri, dansuri, sau în Filipine, cred că mai există filmele, îl mai ţineţi minte cu ghirlandele acelea de orhidee? Îl îmbrăcaseră în orhidee. Acesta a fost protocolul. Acestea sunt tradiţiile. La fel şi acum. Noi trebuie să deschidem din nou nişte punţi de dialog cu Africa. Este o observaţie, nu neaparat că apăr pe cineva, dar sunt obiectiv”, a mai spus senatorul PNL Vlad Mircea Pufu.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

ce inseamna hakuna matataceremonial hakuna matatahakuna matataiohannis hakuna matata
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes