VIDEO Icon of the Seas, cea mai mare navă de croazieră, a plecat în prima croazieră. Botezul l-a primit de la Messi

Icon of the Seas, cea mai mare navă de croazieră. Sursa foto: Royal Caribbean International
Icon of the Seas, cea mai mare navă de croazieră. Sursa foto: Royal Caribbean International

Icon of the Seas, cea mai mare navă de croazieră din lume, aflată în proprietatea companiei Royal Caribbean, a plecat sâmbătă din portul Miami (Florida), pentru călătoria sa inaugurală în Caraibe, în ciuda acuzaţiilor că nu ar fi „prietenoasă” cu mediul înconjurător.

Icon of the Seas, înmatriculată în Bahamas, are o lungime de 365 de metri, 20 de punţi, 2 805 cabine şi 40 de restaurante.

Este prima navă a gigantului american de croaziere propulsată cu gaz natural lichefiat (GNL), un combustibil fosil pe care industria îl prezintă ca o alternativă mai curată la păcura grea, dar care eliberează metan, un puternic gaz cu efect de seră.

Nava este dotată cu un sistem de transformare a deşeurilor în energie şi un altul de reciclare a apei de la bord, precizează Royal Caribbean, promiţând să reducă impactul acestui tip de navă asupra mediului, una dintre cele mai frecvente critici aduse industriei croazierelor.

VIDEO Icon of the Seas

În călătoria sa inaugurală în Caraibe, va vizita Basseterre, capitala statului Saint Kitts şi Nevis, înainte de a se îndrepta spre Charlotte Amélie, în Insulele Virgine americane, apoi spre insula privată Coco Cay din Bahamas, înainte de a se întoarce la Miami.

Icon of the Seas poate găzdui 5.610 pasageri şi 2.350 de membri ai echipajului. Împărţită în opt cartiere diferite, aceasta dispune de şapte piscine, nouă jacuzzi şi o cascadă de 17 metri înălţime.

Având 250.800 de tone, de cinci ori mai mare decât Titanicul, nava a fost construită la şantierul naval Turku din Finlanda.

Botezul navei, de marţi, la compania cu sediul în Miami, a fost făcut Lionel Messi, acesta apăsând pe un buton care a trimis o sticlă de şampanie în fuselaj.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

cel mai mare vas de croazieracroazieraicon of the seasvas de croaziera
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes