VIDEO Maria Grecu Covaciu, o româncă din New York, a venit să cânte României de Ziua Națională

Maria Grecu Covaciu - Alba Iulia
Maria Grecu Covaciu - Alba Iulia

Maria Grecu Covaciu trăiește le New York de 30 de ani, dar a venit în România, să îi cânte de 1 Decembrie. Actriță si profesoara, a lăsat în urmă o carieră de artist, pentru a continua o alta, de actriță și de dascăl, în America.

Perfect intergrată, aflată permanent în mijlocul comunității de români din New York, Maria a organizat și a regizat evenimente culturale pentru a menține, încă, o flacără, probabil aceeași care a adus-o acum, de Ziua Națională, la Alba Iulia.

Melodia “Alba Iulia” a avut astăzi premiera și v-o prezentăm și dumneavoastră, ca un cadou din partea Mariei.

Maria Grecu Covaciu – Alba Iulia

I-au plăcut versurile lui Dumitru Matcovschi, muzica i-a făcut-o compozitorul Marian Stârcea, artist al poporului, Director al Filarmonicii de Stat a Republicii Moldova, pe un aranjament muzical făcut de Igor Mescoi, cu care a avut, dealtfel, o colaborare frumoasă pentru mai multe piese muzicale.

Înainte de a reveni la București, Maria a fost și la Chișinău, pentru a îi pomeni pe „buneii” ei, care i-au fost și părinți încă de mică.

După sărbătoarea de Ziua Națională, Maria va pleca le New York, ducând cu ea un bagaj de trăiri ce se vor transforma în amintiri pe care le va păstra cu sfințenie.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

alba iulia songmaria grecumaria grecu - alba iuliamaria grecu covaciu
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes