VIDEO – Un cazinou care a fost al lui Donald Trump, dărâmat în câteva clipe

Unul dintre hotelurile-cazinou care a aparținut lui Donald Trump, situat în Atlantic City, a fost dărâmat în totalitate. Pentru implozie s-au folosit 3000 de cartușe de dinamită.

Trump Plaza a fost prima astfel de clădire în imperiul jocurilor de noroc de pe coasta de est, la acea vreme un simbol al succesului său. Este părăsit din 2014, deoarece s-a dovedit o adevărată gaură financiară.

Implozia controlată s-a produs puțină după ora locală 09,00 (14,00 GMT). Un spectacol cu o simbolistică aparte, la mai puțin de o lună după plecarea lui Donald Trump de la Casa Albă, consideră presa americană.

Din 2016, ansamblul de două clădiri aparține investitorului Carl Icahn, unul dintre principalii creditori ai filialei lui Donald Trump din Atlantic City. La jumătatea lui iunie, în acord cu Carl Icahn, primarul orașului, Marty Small, a anunțat demolarea fostului cazinou, după ce a sesizat justiția, apreciind că edificiul reprezintă un pericol.

Fostul președinte american a deținut patru cazinouri în capitala jocurilor de noroc de pe coasta de nord-est. Trump Plaza, Trump World’s Fair, închis în 1999, Trump Marina, vândut de creditori în 2011, și Trump Taj Mahal, închis în 2016.

VIDEO

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

atlantic city cazinou daramat implozie cazinou trump cazinou trump daramat hotel trump daramat
Cristian Saghin
Cristian Saghin este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experienta de peste 30 de ani în presa. De profesie inginer, a prins gustul presei imediat după Revoluție, trecând de la reporter... până la redactor șef... Este editorul general al site-ului stiripescurt.ro

Alte stiri de interes