VIDEO – Un pui de barză și o pisică au fost salvați de pompierii din Galați

Pompierii militari gălăţeni au avut parte, duminică, de două misiuni de salvare a unui pui de barză şi unuia de pisică, conform unei informări transmise de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Galaţi.

“De dimineață, pompierii gălățeni s-au deplasat la Foltești pentru a răspunde apelului făcut de un cetățean care a găsit un pui de barză căzut din cuib. Până să ajungă echipajul de pompieri în localitate, puiul a fost hrănit și ținut la adăpost. Între timp, un echipaj al societății de Distribuție a Energiei Electrice a întrerupt furnizarea curentului electric. În acest fel, salvatorii din autoscara mecanică s-au putut strecura printre firele de înaltă tensiune pentru a duce barza înapoi cu ceilalți pui”, spun cei de la ISU Galați.

La puțin timp după ce au pus puiul de barză în cuib, lângă mama lui, pompierii au fost solicitați și în Galați, pentru a ajuta o pisică, ce fuses prinsă între etajele superioare ale unui bloc din cartierul IC Frimu.

“Puiul de pisică scâncea acolo de câteva zile, iar proprietara nu a reusit să îl extragă dintre acoperișuri, așa încât am fost nevoiți să acționăm cu autoscara pentru a-l aduce înapoi în siguranță”, au explicat reprezentanții ISU.

“Puiul de pisică scâncea acolo de câteva zile, iar proprietara nu a reuşit să îl extragă dintre acoperişuri, aşa încât am fost nevoiţi să acţionăm cu autoscara pentru a-l aduce înapoi în siguranţă”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi, Dan Ionaşcu.

https://www.facebook.com/stiridegalati/videos/2311674419139549/

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes