0.1 C
București
duminică, 26 ianuarie 2020 - 4:05
Eveniment

VIDEO – Vacanță cu ursul la Predeal. Alertă RO-ALERT

Un urs a fost semnalat, sâmbătă, pe pârtia Clăbucet din Predeal, motiv pentru care turiștii au fost avertizați prin mesaje RO-Alert din oră în oră.

”Inițial a fost direcționată o patrulă de jandarmerie din cadrul Postului de Jandarmi Montan Predeal care a îndepărtat ursul din zonă, până la aproximativ 500 m depărtare de locul de îmbarcare pentru Teleschi.
Ulterior au mai fost direcționate încă 2 patrule. În momentul de față sunt prezente în zona pârtiei Clăbucet 3 patrule de jandarmerie (9 jandarmi), iar ISU BV transmite mesaje RO-ALERT din oră în oră.” a declarat Zaharia Ion, de la Jandarmeria Brașov.

După ce un urs i-a însoțit, astăzi la prânz, pe pârtia Clăbucet din Predeal, un alt urs a ieșit în centrul stațiunii, aproape de zona Gării CFR. Prezența ursului a fost imediat sesizată de turiști dar și localnici, care au sunat insistent la 112. Un echipaj de la Jandermeria Montană a fost trimis în zonă pentru a goni ursul în pădure.

Salvatorii spun că ar fi vorba despre un urs de un an care nu a intrat la hibernare și care este semidomesticit. Animalul caută de mâncare și de aceea iesi în zonele aglomerate, acolo unde turiștii umplu coșurile de gunoi cu resturile de mâncare râmase. Jandarmii îi sfătuiesc pe turiști dar și pe localnici ca în ciuda comportamentului liniștit al animalului să nu se apropie de patruped, pentru că în orice moment acesta poate deveni agresiv.

VIDEO

Alte știri de interes

Abuzul de BORMAȘINĂ te lasă cu portofelul gol. Amenzi pentru vecinii gălăgioși

Mihnea Tudor

DAN ANDREI ALDEA a murit

Mihnea Tudor

Revelion la Biblioteca Națională. Sala Atrium, vandalizată. Ministrul trimite corpul de control

Mihnea Tudor

Trafic infernal pe Valea Prahovei

Saghin Cristian

Incendiu puternic în București. Șase case au ars

Mihnea Tudor

Stop defrișărilor ! Petiție online lansată de Lavinia Șandru. Semnează aici

Mihnea Tudor

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »