VIDEO – Vacanță cu ursul la Predeal. Alertă RO-ALERT

Un urs a fost semnalat, sâmbătă, pe pârtia Clăbucet din Predeal, motiv pentru care turiștii au fost avertizați prin mesaje RO-Alert din oră în oră.

”Inițial a fost direcționată o patrulă de jandarmerie din cadrul Postului de Jandarmi Montan Predeal care a îndepărtat ursul din zonă, până la aproximativ 500 m depărtare de locul de îmbarcare pentru Teleschi.
Ulterior au mai fost direcționate încă 2 patrule. În momentul de față sunt prezente în zona pârtiei Clăbucet 3 patrule de jandarmerie (9 jandarmi), iar ISU BV transmite mesaje RO-ALERT din oră în oră.” a declarat Zaharia Ion, de la Jandarmeria Brașov.

După ce un urs i-a însoțit, astăzi la prânz, pe pârtia Clăbucet din Predeal, un alt urs a ieșit în centrul stațiunii, aproape de zona Gării CFR. Prezența ursului a fost imediat sesizată de turiști dar și localnici, care au sunat insistent la 112. Un echipaj de la Jandermeria Montană a fost trimis în zonă pentru a goni ursul în pădure.

Salvatorii spun că ar fi vorba despre un urs de un an care nu a intrat la hibernare și care este semidomesticit. Animalul caută de mâncare și de aceea iesi în zonele aglomerate, acolo unde turiștii umplu coșurile de gunoi cu resturile de mâncare râmase. Jandarmii îi sfătuiesc pe turiști dar și pe localnici ca în ciuda comportamentului liniștit al animalului să nu se apropie de patruped, pentru că în orice moment acesta poate deveni agresiv.

VIDEO

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

urs clabuceturs pe partieursi oredeal
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes