Viktor Orban continuă atacurile la adresa UE, într-un discurs la Băile Tușnad: „Strategia în războiul din Ucraina a eșuat”

Viktor Orban, Premierul Ungariei, a atacat dur UE de la Băile Tușnad în ceea ce privește strategia în războiul din Ucraina, susținând că planul UE a eșuat.

Acesta a spus că Uniunea Europeană are nevoie de o nouă strategie privind războiul din Ucraina, deoarece sancțiunile împotriva Moscovei nu au funcționat.

„Este nevoie de o nouă strategie care să se concentreze pe tratativele de pace și pe elaborarea unei propuneri bune de pace… în loc să se axeze pe câștigarea războiului”, a declarat premierul maghiar în discursul său de la Școala de vară de la Băile Tușnad.

Declarațiile premierului ungar au loc în contextul în care Comisia Europeană a transmis miercuri un nou avertisment Ungariei, în cadrul unei proceduri care poate duce la suspendarea sau reducerea anumitor fonduri plătite acestei ţări din cauza încălcării statului de drept.

„Comisia consideră că Ungaria nu a depus măsurile corective adecvate”, a indicat executivul european într-un comunicat remis AFP, confirmând o informaţie publicată în jurnalul ungar Népszava.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

atac orbanorban tusnadviktor orban
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes