Viktor Orban, reacție în cazul europarlamentarului gay, prins la o petrecere ilegală într-un bar din Bruxelles

Jozsef Szajer, politicianul ungar care a participat la o petrecere ilegală din Bruxelles, descrisă de presă drept „o orgie” într-o perioada de lockdown, a demisionat din partidul premierului Viktor Orban.

Acțiunile colegului nostru eurodeputat Jozsef Szajer sunt incompatibile cu valorile familiei noastre politice. Nu vom uita, nici repudia cei treizeci de ani ai săi de muncă, dar faptele sunt inacceptabile și de neapărat. După acest lucru, el a luat singura decizie adecvată când a prezentat scuze și a demisionat din funcția de membru al Parlamentului European și a părăsit Fidesz”, a declarat Orban, potrivit presei maghiare.

Cotidianul belgian La Derniere Heure a calificat petrecerea drept o „orgie de lockdown”. De această dată, „25 de bărbați goi” au fost găsiți „la etajul unui bar” situat în centrul orașului, nu departe de comisariatul central din Bruxelles, conform La Derniere Heure.

Unul dintre participanți, membru al Parlamentului European, a încercat să fugă prin jgheabul de la acoperișul clădirii la sosirea poliției, dar a fost reținut de o patrula venită că intariri. „Bărbatul avea sânge pe mâini, posibil să se fi rănit în timp ce fugea”, a precizat la rândul sau Parchetul din Bruxelles, care l-a identificat pe fugar doar cu inițialele, S.J., născut în 1961.

Conform parchetului, circa 20 de persoane au fost sancționate în total. În afară de eurodeputat, în grupul de bărbați se aflau și doi diplomați.

Jozsef Szajer a mai anunțat, de asemenea, că a demisionat din Parlamentul European și că se retrage din viață politică.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

Jozsef Szajerorgie bar gay bruxellespetrecere ilegala bruxellesViktor Orban reactie
Cristian Saghin
Cristian Saghin este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experienta de peste 30 de ani în presa. De profesie inginer, a prins gustul presei imediat după Revoluție, trecând de la reporter... până la redactor șef... Este editorul general al site-ului stiripescurt.ro

Alte stiri de interes