Viktor Orban, replică pentru Klaus Iohannis: La nevoie ridicăm mănușa. ”Provocare sau accident”

Viktor Orban, replică pentru Klaus Iohannis: La nevoie ridicăm mănușa. ”Provocare sau accident”
Viktor Orban, replică pentru Klaus Iohannis: La nevoie ridicăm mănușa. ”Provocare sau accident”

Viktor Orban, prim-ministrul Ungariei, a reacţionat vineri, într-un interviu radiofonic, față de declaraţiile de miercuri ale preşedintelui României, Klaus Iohannis, legate de proiectul de lege privind autonomia ţinutului secuiesc.

Orban a declarat în emisiunea „Bună dimineaţa, Ungaria!” a postului naţional de radio Kossuth, că pentru moment se impune calm şi răbdare după mesajul liderului de la Cotroceni, care a acuzat voalat reprezentanţii PSD că „vor să vândă Transilvania ungurilor”.

Orban a declarat că îl cunoaşte pe preşedintele României drept un om demn de respect şi care îşi susţine principiile, astfel încât Ungaria respectă România, dar şi pe liderul ei. În acest context, premierul ungar şi-a exprimat nedumerirea cu privire la cele întâmplate, pentru că asemenea fraze „nu am auzit venind din România nici măcar în cele mai tulburi perioade antidemocratice”.

Vom ridica mănușa la nevoie

„Eu aştept să se clarifice situaţia, să înţelegem ce s-a întâmplat. (…) Bineînţeles, dacă vom fi nevoiţi, vom ridica mănuşa aruncată, dar deocamdată nu recomand să ne aplecăm după ea”, a declarat Orban, precizând că nu știe dacă e vorba de provocare sau de un „accident”.

Şeful Guvernului de la Budapesta a luat în calcul şi că mesajul lui Iohannis ar putea reprezenta primele mişcări ale unei noi strategii naţionale româneşti.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

autonomie iohannis viktor orban
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes