Vîntu: E o luptă pe viață și pe moarte pentru accesul la resurse. Ce poate face România în acest război

Sorin Ovidiu Vîntu trage un semnal de alarmă pentru economia românească, mai ales pentru cei care o conduc, despre care spune că nu sunt în stare să fructifice uriașul atu al țării: resursele naturale. Iar situația este cu atât mai gravă, cu cât întreagă lume se află în lupta pentru resurse.

Cea mai importantă resursă a României este pământul, atrage atenția Vîntu, adăugând că tocmai de aceea principala măsură economică pe care trebuie s-o ia clasa politică este încurajarea agriculturii – mai precis, industrializarea domeniului.

În momentul în care nu mai ai resurse, se ajunge la șomaj, la instabilitate socială și la acte violente, avertizează Vîntu.

Declarațiile lui Sorin Ovidiu Vîntu au fost prezentate ca de obicei pe Facebook, într-un clip video:

”La ora actuală pe planetă se desfășoară un război înfiorător între marile state. Ce anume cauzează acest război? Resursele. Până în urmă cu 10-15 ani Statele Unite ale Americii (SUA), de unele singure consumau o treime din resursele planetei. Azi, lucrurile s-au schimbat. Au intrat puternic chinezii, au intrat puternic indienii și este o lupta pe viață și pe moarte din partea nemților.

Ce înseamnă accesul la resurse? Țările puternic industrializate au nevoie de resurse pentru a-și putea menține fabricile și uzinele în funcțiune. În momentul în care nu mai au resurse, nu mai au ce prelucra în respectivele fabrici și uzine. Și atunci, cu ce ne pomenim? Cu șomaj – fabricile se închid, uzinele se închid, șomajul crește, instabilitatea socială crește. Deci, iată cât de importante sunt resursele. Resurse pe care România le are din belșug. Culmea este că România are resurse, dar nu mai are industrie. S-a terminat. Au terminat-o politicienii în cei 30 de ani. A ne reface potențialul industrial este imposibil – nu mai avem resurse financiare, nu mai avem specialiști, nu mai avem nimic. Și atunci va trebui să folosim singură resursă pe care România o are din belșug, și anume: pământul. Agricultură -, dar nu ea în sine, ci industrializarea agriculturii!

Agricultura ne va da resursele necesare pentru a o industrializă și a câștigă o grămadă de bani.

Este important să ai o țară, dar și mai important este să ai o țară care să producă și care să îți ofere un loc de muncă”, spune Sorin Ovidiu Vîntu.

https://www.facebook.com/SorinOvidiuVintu/videos/307176720646409/

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

criza economica economia romaneasca sorin ovidiu vintu vintu
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes