Violeta Alexandru: România nu are manageri buni în instituțiile publice. Este o problemă

Violeta Alexandru, deputat PNL și fostul ministru al Muncii în guvernul Orban, consideră că indiferent câte investiții și câți bani vor fi băgați în sistemul sanitar din România, problema numărul unu rămâne cea a numirii unor manageri competenți în instituțiile publice:

”Nici nu se pune problema să nu fie cineva de acord cu investițiile în spitale. Cele vechi – dacă nu există altă soluție sau dacă se dovedește ca fiind cea mai bună soluție, unele noi – unde se impune; oricum investiții trebuie să facem. Din ce văd zilele acesta, problema mi se pare de management. România nu are manageri buni în instituțiile publice, nu avem manageri. Oameni care au condus ceva la viața lor. Au condus bine. Nu doctori, manageri! Oameni care trebuie să țină bine cheltuielile din instituție/spital, achizițiile, reparațiile, verificările privind respectarea regulilor (cum adică s-a stabilit că nu e voie cu aerotermă și totuși s-a permis?).

Managerii trebuie să verifice starea lucrurilor și respectarea regulilor și să administreze eficient. Și dacă vin bani mai mulți tot de problema managerilor ne vom lovi. Și dacă se fac verificări (și trebuie să se facă) după verificări, tot la manageri ne întoarcem. Ei sunt responsabili, în fiecare zi. Instituțiile/structurile de control nu pot fi în permanență, în toate instituțiile ca să avem siguranța că managementul acordă maximă și continuă atenție problemelor. Nu avem manageri buni. Este o problemă”, scrie Violeta Alexandru, luni, pe pagina sa de facebook.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

doctori manageriinvestitii spitalemanageri spitalenumire managerivioleta alexandruvioleta alexandru despre manageri
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes