Viorica Dăncilă, noul premier desemnat de președintele Klaus Iohannis

Viorica Dăncilă, noul premier desemnat de președintele Klaus Iohannis
Viorica Dăncilă, noul premier desemnat de președintele Klaus Iohannis

Viorica Dăncilă este noul premier desemnat de președintele Klaus Iohannis, in locul lui Mihai tudose, demisionat.


„Am ascultat foarte multe opinii legate de desemnarea primului ministru. Am reușit între întâlniri să ascult și opiniile oamenilor simpli, să citesc mesaje inclusiv pe rețele de socializare. Sunt foarte multe opinii și foarte multe argumente. Sunt argumente legate de politica partidelor, sunt multe legate de politica internă a României, legate de politica externă și de securitatea României. Am ascultat și am citit cu atenție toate aceste opinii și argumente și le-am cântărit, fiindcă acum trebuie să decid. Dar ce fel de decizie este aceasta pe care trebuie să o iau? În primul rând, decizia trebuie să fie conformă cu Constituția și cu deciziile CCR în materie de desemnare și aici argumentul cel mai puternic este aritmetica parlamentară. În Parlament, după consultări, îmi este foarte clar: PSD dispune de o majoritate. Cântărind toate argumentele, am decis să dau PSD-ului încă o șansă și să desemnez persoana propusă de PSD, pe doamna Dăncilă” a declarat presedintele Iohannis.

Citeste si:

  • [relink id=”2512″]
  • [relink id=”2304″]
  • [relink id=”1414″]
  • [relink id=”2363″]

“Dar, acum PSD trebuie să performeze. Românii au mari așteptări, și eu am mari așteptări. PSD a promis și în campanie, și după, lucruri importante. A promis salarii, pensii, scoli, manuale, spitale, infrastructură, dar prea puțin s-a realizat. Acum, PSD trebuie să dovedească că ce a promis face. Avem, la un an de la alegerile parlamentare, câștigate de PSD, două guverne PSD eșuate. Acum, primesc șansa de a dovedi că știu ce vor și știu cum se face. Invit pe toți cei implicați în procedură să se mobilizeze și să lucreze repede și bine. E posibil ca până la 1 februarie, întreaga procedură să fie finalizată și noul Guvern să se apuce de treabă și să rezolve problemele, decât să le încurce.”, a mai declarat Klaus Iohannis.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

desemnat de președinteKlaus Iohannisnoul premierViorica Dăncilă
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes