Sanatate

Virgil Musta anunță primii bolnavi cărora li s-a refuzat internarea: Nu mai sunt locuri în spitale

dr. Virgil Musta, șeful secției de Boli infecțioase de la Spitalul Victor Babeș din Timișoara
dr. Virgil Musta, șeful secției de Boli infecțioase de la Spitalul Victor Babeș din Timișoara.

Semnal de alarmă dur tras de medicul Virgil Musta, care anunță că la Timişoara nu mai sunt locuri în spitale pentru bolnavi, iar trei persoane infectate cu coronavirus au fost refuzate, miercuri, din cauza aceasta.

Este o situaţie dificilă la Spitalul Victor Babeș din Timișoara, acolo unde dr. Virgil Musta, șeful secției de Boli infecțioase, a mărturisit, miercuri, că a refuzat să interneze trei bolnavi de COVID-19, pentru că nu mai sunt locuri în unitatea medicală.

„La nivelul sistemului de sănătate, presiunea e mare şi nu mai putem să facem faţă la numărul mare de pacienţi infectaţi cu coronavirus. (…) Dacă până acum aveam o zonă-tampon în spital, cu număr de paturi de folosit doar în situaţii dificile, încep şi aceste paturi să nu mai existe.

Am trimis bolnavii la un spital suport-COVID, dar în 2-3 zile, nici acolo nu vor mai fi locuri
Azi ar fi trebuit să internez trei persoane care necesitau internare şi nu am avut niciun pat. Îmi pare rău, nu am avut unde să-i internez.

Pe moment, am trimis aceste persoane la un spital suport-COVID care mai are câteva paturi, doar că în 2-3 zile, nici acesta nu va mai avea locuri. Nu ştiu ce vom face cu persoanele care necesită internare„, a semnalat, miercuri, la Antena 3, dr. Virgil Musta, șeful secției de Boli infecțioase de la Spitalul Victor Babeș din Timișoara.

Miercuri, noile cazuri de coronavirus au depășit în România, în ultimele 24 de ore, 4.000. Au fost înregistrate 4.016 bolnavi, 66 de decese noi și 686 persoane internate la ATI. Capitala conduce la numărul de infectări.

Alte știri de interes

Bilanț coronavirus România – Un nou record de infectări, la limita a 5000 de cazuri – 22 octombrie 2020

Gloria Pascu

Au murit copii, au murit bebeluşi – Avocatul Poporului: Eu văd o problemă foarte mare în lipsa serviciilor medicale normale

Mihnea Tudor

Raed Arafat: În următoarele 4-6 săptămâni, cam asta va fi situația

Mihnea Tudor

Mai multe paturi la Terapie Intensivă, în spitalele din Bucureşti

Saghin Cristian

Bilanț coronavirus România, 19 octombrie. Scădere ușoară a numărului de infectări

Gloria Pascu

Prima tranșă de vaccin antigripal, livrată către direcţiile de sănătate publică. Numărul infecţiilor respiratorii, în creştere

Mihnea Tudor

Prefectul Capitalei: Nu mai sunt locuri la ATI pentru pacienţii cu COVID-19. Spitalul Colentina devine spital COVID în integralitate

Gloria Pascu

Bilanţ COVID-19, 18 octombrie – Număr mare de infectări, chiar dacă suntem sub 4000 de cazuri

Mihnea Tudor

INS dezminte informația că avem un prim pacient cu Covid și virus gripal

Gloria Pascu

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »