Avem două Românii: una care se distrează și alta care este îngrijorată și parte din ea suferă în spitalele din țară. Dr. Virgil Musta, avertisment pentru români

Dr. Virgil Musta, avertisment pentru români
Dr. Virgil Musta, avertisment pentru români
  • Sunt zone unde nu mai sunt locuri în spital, nu mai sunt locuri în Terapie Intensivă
  • Îngrijorător este faptul că încă există tineri care cred că nu se pot îmbolnăvi, dar aceștia pot deveni vectorul acestui virus
  • Dacă nu reuşim să impunem respectarea regulilor nu cred că vom reuşi să facem faţă pandemiei
  • Atrag atenţia populaţiei că această luptă nu se câştigă în spital

Medicul Virgil Musta, Șeful Secției de Boli Infecțioase de la Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara, a tras un semnal de alarmă pentru populația țării, având în vedere perioada în care ne aflăm, cu mult prea multe cazuri de infectări zilnice.

”Există la ora actuală două Românii. O Românie care se distrează și alta care este îngrijorată și parte din ea suferă în spitalele din țară. Pandemia este în creștere, în fiecare zi doborâm un nou record și peste puțin timp spitalele vor fi copleșite de numărul de cazuri.

Deja sunt zone unde nu mai sunt locuri în spital, nu mai sunt locuri în Terapie Intensivă, iar pacienții nu mai au unde să se interneze. Este un lucru foarte grav. Am văzut ce s-a întâmplat în Italia, în perioada în care nu s-au respectat regulile și sistemul de sănătate a fost copleșit. Am văzut ce s-a întâmplat în Franța, în Spania și chiar în SUA, țări cu sistem de sănătate mult superioare țării noastre”, a precizat medicul.

Și tinerii se pot îmbolnăvi grav

El mai este îngrijorat și de faptul că încă există tineri care cred că nu se pot îmbolnăvi, dar aceștia pot deveni vectorul acestui virus, transmițându-l mai departe:

”Și aceștia pot face o formă severă, chiar cu deces. Există posibilitatea ca cei care se reîmbolnăvesc să nu fi făcut anticorpi. Luând contact din nou cu virusul și cu o cantitate mai mare de virus refac boala și de obicei o fac într-o formă mai severă, cu afectare pulmonară care de cele mai multe ori ajung la Terapie Intensivă. Există și varianta ca deși au fost inițial vindecați la nivelul faringelui cu test negativ totuși virusul să persiste în organism și să reapară în momente de imunitate deficitară”, a concluzionat Virgil Musta.

Medicul a mai punctat importanța respectării regulilor în vigoare, dar și a faptului că „lupta” cu noul coronavirus nu se dă doar în spital.

Dacă nu reuşim să impunem respectarea regulilor – cele trei reguli de bază pentru prevenţia bolii – nu cred că vom reuşi să facem faţă pandemiei. Este cert că în toată lumea, acolo unde regulile se respectă, pandemia este ţinută sub control, iar unde nu, din păcate, vedem că se întâmplă ceea ce se întâmplă şi la noi în ţară.

Atrag atenţia populaţiei că această luptă nu se câştigă în spital. Spitalele vor fi copleşite şi oricum avem resurse limitate. Singura soluţie este să nu ne îmbolnăvim şi acest lucru se face numai prin prevenţie. Dacă nu înţelegem să fim responsabili şi solidari ne, îmbolnăvim, îmbolnăvim pe alţii şi iată ce se întâmplă” a declarat Musta într-o intervenţie la Digi 24.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

coronavirus romania medicul virgil musta si tinerii se pot imbolnavi virgil musta
Gloria Pascu
Gloria Pascu este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, acoperind o varietate de domenii, de la politică și justiție, la actualitate, lifestyle, știri externe sau sport, cu o experinta de peste 5 ani, în branșă.

Alte stiri de interes