Recomandate Sanatate

Virgil Musta, recomandări pentru siguranța copiilor care au părinți sau bunici cu comorbidități

Ținând cont de experiența tuturor țărilor europene care au trecut prin acest moment, medicul Virgil Musta prevede o creștere a numărului de cazuri de coronavirus după începerea școlii. Copiii care au părinți sau bunici cu comorbidități ar fi bine să învețe de acasă, pentru a nu transmite boala în familie, ceea ce ar duce la o solicitare și mai mare a secțiilor ATI, mai spune Virgil Musta.

„Nu suntem într-o situație bună. Atât timp cât lumea nu va respecta cele trei reguli de bază – purtarea măștii, distanțare socială și igienă – vom fi în această situație”, a declarat medicul Virgil Musta la Digi24.

Unele școli pot deveni focare de infecție

Medicul atrage atenția că, în cele mai multe cazuri, copiii infectați sunt asimptomatici și se pot transforma în vectori de transmitere a bolii în familie.

În orice țară din Europa unde a început școala a crescut și numărul de cazuri. Unele școli pot deveni focare de infecție. Școala trebuie să respecte toate regulile și să oblige profesorii și copiii să respecte regulile. De asemenea, părinții trebuie să fie foarte atenți la copii și să încerce să facă un triaj epidemiologic acasă și să nu trimită copilul la școală dacă are semne, până se lămurește dacă are Covid sau nu”, a precizat dr. Virgil Musta.

El a mai atras atenția asupra unui potențial pericol: familiile în care sunt copii-elevi și părinți sau bunici care au comorbidități:

În familiile unde unii membri au comorbidități este foarte important ca aceștia să fie protejați. Dacă nu se pot izola – și în cele mai multe cazuri nu pot – cred că e bine copiii să înceapă școala online. Dacă noi reușim să ne protejăm copiii, nu se vor aglomera secțiile de Terapie Intensivă”, a spus Virgil Musta, completând că secțiile de Terapie Intensivă sunt oricum solicitate aproape la maxim. Având în vedere că tratarea unui pacient la ATI durează mult, este de așteptat ca secțiile să se supraaglomereze, iar numărul deceselor să crească, a mai explicat medicul timișorean.

Alte știri de interes

Ce este Inițiativa Smart Village. Integrarea satului inteligent în dezvoltarea rurală

Furdu Constantin

Orban: Astăzi, PSD ”a băgat România în faliment”. Raport de-a dreptul imbecil

Mihnea Tudor

Conflictul între Guvern și Parlament pe tema moțiunii de cenzură, tranșat de decizia CCR

Mihnea Tudor

Campania electorală faza pe înregistrări: Nicușor Dan, spionat de omul lui Băluță și aruncat pe piață de Dana Budeanu: Mafia din PSD și urmașii lui Dragnea

Mihnea Tudor

A bătut tot ce a prins! Agenți de pază, polițiști și polițiști locali, bătuți de o fată de 22 de ani

Mihnea Tudor

Nelu Tătaru despre evaluarea mortalităţii cauzate de coronavirus: Cei din Terapia Intensivă sunt cei care numără decedaţii

Mihnea Tudor

Gabriela Firea şi soţul său s-au fotografiat cu fiii lor într-o sală de clasă, deşi în cele mai multe şcoli nu a fost permis accesul părinţilor

Mihnea Tudor

De marți se deschide M5 Magistrala de metrou Eroilor – Drumul Taberei

Mihnea Tudor

Arafat: Vom avea o perioadă dificilă! Prima recomandare a șefului DSU

Gloria Pascu

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »