Sanatate

Virgil Musta: S-a greșit foarte mult! Oamenii vor muri la domiciliu

Medicul Virgil Musta este extrem de îngrijorat de evoluția pandemiei în țara noastră, menționând că cel mai mare pericol vine de la aglomerarea la maximum a spitalelor și lipsa respectării regulilor, explicând și ce anume contribuie la agravarea bolii.

Medicul din Timișoara care a reușit să vindece cei mai mulți oameni de Covid-19 dezvăluie că situația va fi din ce în ce mai grea în România, având în vedere că deja școlile se închid la loc, întrucât există peste 700 de elevi infectați.

Virgil Musta avertizează că se creează o presiune extrem de mare pe sistemul sanitar din România și că deja spitalele sunt pline.

Spitalele sunt pline. Nu mai sunt locuri. Se va ajunge in punctul în care oamenii vor muri la domiciliu.

S-a gresit pentru că foarte multă lume nu respectă regulile. La ora actuală în comunitate există foarte multe persoane bolnave care chiar în acest moment răspândesc fără voia lor boala”, a declarat Virgil Musta vineri la RomaniaTV.

Virgil Musta menționează despre amânarea venirii la spital, pe motiv că starea generală de sănătate este în parametrii normali, iar în al doilea rând, este vorba despre momentul în care a apărut infecția cu COVID-19. Dacă pacienții se aflau într-o perioadă de anxietate și drepresie, acest lucru a contribuit enorm la agravarea bolii.

„Primul a fost că au venit târziu la spital. Toţi veniseră după o săptămână în care starea generală a fost bună şi au venit în momentul în care s-a agravat starea de sănătate. Se ştie că în a cincea – a şaptea zi există riscul de agravare bruscă a stării de sănătate.

Din păcate, toţi au stat acasă spunând că au o formă uşoară, că nu e problemă şi au venit când au început să se desatureze, când leziunile pulmonare erau de peste 70 la sută. De aceea, această evaluare care se face, biologică, ar fi bine ca lumea să o facă pentru că poţi depista din timp modificările care duc la forme severe”, a explicat şeful Secţiei COVID-19 de la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara

Alte știri de interes

Bilanț coronavirus România – Un nou record de infectări, la limita a 5000 de cazuri – 22 octombrie 2020

Gloria Pascu

Au murit copii, au murit bebeluşi – Avocatul Poporului: Eu văd o problemă foarte mare în lipsa serviciilor medicale normale

Mihnea Tudor

Raed Arafat: În următoarele 4-6 săptămâni, cam asta va fi situația

Mihnea Tudor

Mai multe paturi la Terapie Intensivă, în spitalele din Bucureşti

Saghin Cristian

Bilanț coronavirus România, 19 octombrie. Scădere ușoară a numărului de infectări

Gloria Pascu

Prima tranșă de vaccin antigripal, livrată către direcţiile de sănătate publică. Numărul infecţiilor respiratorii, în creştere

Mihnea Tudor

Prefectul Capitalei: Nu mai sunt locuri la ATI pentru pacienţii cu COVID-19. Spitalul Colentina devine spital COVID în integralitate

Gloria Pascu

Bilanţ COVID-19, 18 octombrie – Număr mare de infectări, chiar dacă suntem sub 4000 de cazuri

Mihnea Tudor

INS dezminte informația că avem un prim pacient cu Covid și virus gripal

Gloria Pascu

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »