Vizitei Primei Doamne a SUA, Jill Biden, ziua a doua: Întâmpinată de preşedintele Klaus Iohannis şi de soţia acestuia, Carmen Iohannis

Vizitei Primei Doamne a SUA, Jill Biden, ziua a doua: Întâmpinată de preşedintele Klaus Iohannis şi de soţia acestuia, Carmen Iohannis. Sursa foto: presidency.ro
Vizitei Primei Doamne a SUA, Jill Biden, ziua a doua: Întâmpinată de preşedintele Klaus Iohannis şi de soţia acestuia, Carmen Iohannis. Sursa foto: presidency.ro

Jill Biden, Prima Doamnă a Statelor Unite, a fost întâmpinată sâmbătă, în a doua zi a vizitei la Bucureşti, de preşedintele Klaus Iohannis şi de soţia acestuia, Carmen Iohannis. Jill Biden şi Carmen Iohannis vor vizita o şcoală din Capitală unde vor discuta cu copii ucraineni şi români.

UPDATE – Jill Biden a ajuns sâmbătă la prânz la întâlnirea cu Carmen Iohannis, fiind întâmpinată de aceasta şi de către preşedintele Klaus Iohannis.

ŞTIREA INIŢIALĂ – “Prima Doamnă a Statelor Unite ale Americii, Dr. Jill Biden, a revenit în România, unde va petrece o parte din weekendul de Ziua Mamei, alături de mame şi copii din Ucraina, care au fost nevoiţi să fugă din ţara natală din cauza războiului lui Putin”, a anunţat Ambasada SUA la Bucureşti.

Conform aceleiaşi surse, sâmbătă, Dr. Biden se va întâlni cu soţia preşedintelui României, Carmen Iohannis, precum şi cu reprezentanţi ai agenţiilor ONU, ai ONG-urilor şi ai Guvernului României.

“Prima Doamnă Jill Biden va vizita şi o şcoală de stat care găzduieşte elevi refugiaţi ucraineni, pentru a discuta cu profesorii ucraineni şi români, elevii şi mamele din Ucraina”, a precizat reprezentanţa diplomatică.

Jill Biden va călători apoi la Bratislava, Slovacia, pentru a se întâlni cu personalul ambasadei SUA. Duminică, 8 mai, Prima Doamnă va merge la Kosice şi Vysne Nemecke, Slovacia, pentru a se întâlni cu refugiaţi, cu lucrători umanitari şi slovaci locali care sprijină familiile care au căutat refugiu în Slovacia în timpul acestei crize.

Prima vizită, la baza Mihail Kogălniceanu

Luni, 9 mai, Prima Doamnă se va întâlni cu membri ai Guvernului Slovaciei înainte de a pleca în Statele Unite.
Vineri seară, Jill Biden le-a servit mâncare militarilor americani aflaţi la Baza Aeriană de la Mihail Kogălniceanu. Ulterior, ea a ajuns la Bucureşti, unde se va întâlni, sâmbătă, cu soţia preşedintelui Klaus Iohannis, Carmen Iohannis.

Jill Biden a scris, vineri seară, pe Twitter că a ajuns în România şi că le va servi masa trupelor americane aflate la Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu.

Ulterior, ea a postat un scurt videoclip în care poate fi văzută când pune mâncare într-o caserolă, la cantină. Videoclipul este însoţit de cuvintele “Food is love” (“Mâncarea e iubire” – n.r.).

După vizita de la Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu, Prima Doamnă a SUA a ajuns la Bucureşti.

Prima Doamnă a SUA, Jill Biden, a sosit în România, vineri, în cea de-a doua vizită oficială în ţara noastră. Prima vizită a avut loc în 2014, când s-a aflat în România alături de soţul ei, Joe Biden, la acea vreme vicepreşedinte al Statelor Unite.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

biden in romaniacarmen iohannis jill bidenintalnire jill biden iohannisiohannis bidenjill biden in romania
Cristian Saghin
Cristian Saghin este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experienta de peste 30 de ani în presa. De profesie inginer, a prins gustul presei imediat după Revoluție, trecând de la reporter... până la redactor șef... Este editorul general al site-ului stiripescurt.ro

Alte stiri de interes