Vlad Voiculescu: S-a decis eliminarea sintagmelor spital Covid și spital non Covid

Vlad Voiculescu: S-a decis eliminarea sintagmelor spital Covid și spital non Covid
Vlad Voiculescu: S-a decis eliminarea sintagmelor spital Covid și spital non Covid

Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, a anunțat, în conferința de presă de vineri seara, că s-a decis eliminarea sintagmelor spital covid și spital non covid:

„Aș vrea să transmit un mesaj. Cred că toată lumea este obosită, aș începe cu personalul sanitar, elevii, profesorii, patronii de restaurante. Cred că situația de față este judecată greșit pentru că ne gândim la pandemie ca la o boală. Este mai mult decât o boală. Pandemia îi afectează pe cei care nu au acces la servicii medicale. Azi avem 1498 disponibile la ATI, 1335 sunt ocupate. Avem 3 paturi liber la ATI pentru copii din 10.

Avem un progres semnificativ al vaccinării. prin măsurile pe care Guvernul le ia, încercăm să câștigăm timp pentru vaccinare. Avem o șansă să avem destule vaccinuri pentru ca să avansăm foarte mult. Am aprobat câteva lucruri importante. Unul este legat de testarea în farmacii. ea se va putea face la un preț foarte redus. Am spus-o de multi ori și o repet pentru că se vorbește de paturi ATI ca și cum am vorbi de mobilă”, a spus Vlad Voiculescu.

Secretarul de stat Andreea Moldovan a explicat ce se va întâmpla în perioada următoare:

”Am eliminat sintagma spitale covid și non covid exclusiv și alocarea pacienților covid și în spitale non-covid unde infrastructura o permite. Încercăm să creăm circuite covid și non covid. Am stabilit 3 niveluri diferite: nivelul 1, unde spitalul are radiologie, gărzi, nivelul 2, au radiologie sau CT dar nu non stop, dar au și gărzi de infectioase și pneumologie, și nivelul 3 unde se pot face paturi de terapie intermediară și unde există gardă cu specializare în infecțioase și pneumologie.

Spitalele identificate în acest ordin sunt 248. Avem 64 de spitale de nivel 1.

Creștem capacitatea de alocare a resursei umane prin dispersarea specializării. Pacienții cu probleme psihice cu boala COVID vor fi tratați și în alte spitale, decât cele psihiatrice.

E o altă abordare, dăm mai multe drepturi spitalelor.”, a spus Andreea Moldovan.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

andreaa moldovanrenuntare spitale covidspitale non covidsptale covidvlad voiculescu
Gloria Pascu
Gloria Pascu este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, acoperind o varietate de domenii, de la politică și justiție, la actualitate, lifestyle, știri externe sau sport, cu o experinta de peste 5 ani, în branșă.

Alte stiri de interes