Vlad Voiculescu spune în ce condiții și-ar trimite el copiii la școală, dacă i-ar avea

Vlad Voiculescu susține că s-au falsificat cifrele infectărilor COVID, în București, pentru Congresul PNL
Vlad Voiculescu susține că s-au falsificat cifrele infectărilor COVID, în București, pentru Congresul PNL

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a declarat, duminică, la Prima TV, că, dacă ar fi părinte, şi-ar trimite copilul la şcoală în această perioadă, ţinând însă cont de starea celorlalţi membri ai familiei şi de modul în care unitatea didactică respectă regulile de prevenire a răspândirii COVID-19.

„Răspunsul scurt este da. M-aş uita, sigur, şi cu cine locuieşte copilul şi m-aş uita ca la şcoală criteriile de distanţare şi toate celelalte măsuri să fie respectate”, a  afirmat Vlad Voiculescu, potrivit news.ro.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat recent că apariţia noii tulpini, considerabil mai contagioase, a virusului SARS-CoV-2 “îndeamnă şi mai mult la prudenţă”, iar decizia cu privire la deschiderea şcolilor va fi luată în urma discuţiilor cu principalele instituţii din domeniul medical, “ştiut fiind că limita între dreptul fundamental la educaţie şi dreptul fundamental la sănătate este o fâşie foarte îngustă şi e greu de apreciat”.

“Există în continuare un interes major pentru începerea şcolilor în format fizic în data de 8 februarie”, afirma Cîmpeanu săptămâna trecută.

O decizie cu privire la modul de  desfăşurare a cursurilor va fi anunţată în 2 februarie.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

conditiidaca ar avea copiiI ar timite scoalavlad voiculescu
Daniela Arnautu

Alte stiri de interes