Voiculescu, amendat cu 1500 de lei, după ce prins fără mască în Parlament

Voiculescu, amendat cu 1500 de lei, după ce prins fără mască în Parlament
Voiculescu, amendat cu 1500 de lei, după ce prins fără mască în Parlament

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a fost amendat cu suma de 1.500 lei pentru nepurtarea măştii de protecţie într-un spaţiu închis. Asta după ce a fost filmat în Parlament fără a avea masca de protecţie pe faţă. 

Ulterior el a afirmat că s-a cerut amendat, şi-a cerut scuze şi a subliniat că toţi oamenii trebuie să respecte regulile şi îndeamnă pe toată lumea să facă acest lucru.

„Direcţia Generală de Poliţiei a Municipiului Bucureşti vă informează că pentru nerespectarea prevederilor Legii nr 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, un membru al Guvernului a fost sancţionat contravenţional, cu suma de 1.500 lei, pentru neportul măştii de protecţie”, a transmis Poliţia Capitalei.

Vlad Voiculescu a anunţat, miercuri, că a cerut să fie  amendat, după imaginile apărute cu el în Parlament fără a purta mască de protecţie. Acesta şi-a cerut din nou scuze „pentru o neatenţie vinovată”.

Chestionat pe cine trebuie să suni ca să plăteşti o amendă, Voiculescu a replicat: „Cred că echipa mea a luat legătura cu cineva la poliţie sau la prefectură. Nu ştiu ce valoare are. Ştiu doar că voi primi o amendă. Sper să fie cât mai mică”.

Premierul Florin Cîţu a declarat, întrebat dacă nu există un dublu standard între cetăţeni şi miniştrii Vlad Voiculescu şi Raluca Turcan care au fost surprinşi fără mască în spaţiul public, că este o toleranţă zero cu privire la membrii Guvernului faţă de încălcarea măsurilor de protecţie sanitară. El a adăugat că le-a cerut celor doi să plătească amenda.

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a fost fotografiat luni, fără mască de protecţie COVID-19, pe holurile Parlamentului, relatează Ştirile Pro TV. El a precizat că era într-o conferinţă video şi şi-a dat jos masca pentru intervenţie şi că nu era nici o persoană la mai puţin de 10 metri. „Fără îndoială, am greşit şi toate criticile sunt justificate”, a conchis ministrul.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

amendatministrul sanatatiiprins fara masca parlamentvlad voiculescu
Daniela Arnautu

Alte stiri de interes