Voiculescu, supărat pe protestatari: Nici în RĂZBOAIE nu se atinge nimeni de medici, de infirmieri, de asistente

Voiculescu, supărat pe protestatari: Nici în RĂZBOAIE nu se atinge nimeni de medici, de infirmieri, de asistente
Voiculescu, supărat pe protestatari: Nici în RĂZBOAIE nu se atinge nimeni de medici, de infirmieri, de asistente

Vlad Voiculescu, ministrul Sănătăţii, se declară “consternat” de atitudinea unora dintre protestatarii faţă de măsurile de protecţie sanitară, care luni seară au mers în curţile unor unităţi medicale pentru a-şi exprima nemulţumirea. El spune că vaccinarea şi protejarea sunt singurele modalităţi de a încheia pandemia. “Nu s-a descoperit o magie prin care să baţi din palme şi pandemia să dispară”, susţine el.

    <ins class="adsbygoogle"
         style="display:block; text-align:center;"
         data-ad-layout="in-article"
         data-ad-format="fluid"
         data-ad-client="ca-pub-3383227657537688"
         data-ad-slot="7672486097"></ins>
    <script>
         (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
        </script>

“Sunt consternat şi oarecum furios şi nu din cauza protestelor în sine, pentru că acestea pot avea justificări şi ştiu că au justificări, pot avea justificări personale, dar cred că s-a ajuns ceva cam departe, s-a ajuns prea departe în special cu violenţa şi agresivitatea la adresa medicilor şi a personalului din spital, în mai multe locuri din ţară. Lucrul ăsta nu este acceptabil.

Nici în războaie nu se atinge nimeni de medici, de infirmieri, de asistente, în general de cei care poartă haina albă şi au grijă de cei care au nevoie, care au cea mai mare nevoie. Cei care au fost azi noapte în curţi ale spitalelor, la Bacău, la Galaţi, nu numai, aş spune că au greşit şi m-aş opri, deocamdată, aici. Aş spune că au greşit, în aceste spitale sunt trataţi semeni de-ai lor, sunt trataţi oameni care au neapărată nevoie de îngrijire medicală. Sunt oameni în ATI, oameni care încearcă să se lupte pentru propria viaţă şi de multe ori în faţa spitalelor sau chiar în curtea spitalelor sunt aparţinătorii acestor oameni care aşteaptă veşti bune”, a declarat Vlad Voiculescu marţi după amiază, într-o conferinţă de presă.

Măsuri de siguranță, nu restricții

El a precizat că familiile celor bolnavi nu se aşteaptă ca cei care îi îngrijesc pe cei dragi lor să fie “învinovăţiţi de lucruri care nu au nicio legătură cu realitatea”. 

“Ignoranţa nu justifică astfel de acţiuni şi ceea ce s-a întâmplat ieri în curţile mai multor spitale nu ar trebui să se mai întâmple”, a adăugat ministrul Sănătăţii. El s-a declarat de acord cu lozinca “Jos pandemia”. “Singurul fel în care obţinem Jos pandemia este prin vaccinare şi prin protejarea noastră, a semenilor noştri în perioada imediat următoare”, a adăugat ministrul.  El a susţinut că nu ar folosi termenul “restricţii”, ci măsuri de siguranţă care, dacă sunt respectate, “câştigăm timp pentru vaccinare”, iar prin imunizare se poate “câştiga războiul”.

Voiculescu a afirmat totodată că acest al treilea val al pandemiei ar putea fi “ultimul mare hop” care să ridice probleme în desfăşurarea vieţii cotidiene. “Când spunem «vrem o ţară ca afară» – şi a spus-o de multe ori, cred că fiecare dintre noi  – cam orice ţară ca afară are restricţii mai dure decât cele cu care ne confruntăm acum pentru că sunt absolut necesare şi nu s-a descoperit o magie prin care să baţi din palme şi pandemia să dispară”, a adăugat ministrul.

Câteva sute de persoane au protestat, luni seară, în municipul Braşov, faţă de noile restricţii impuse de Guvern. Manifestanţii au mărşăluit pe străzile oraşului, iar la un moment dat au trecut pe lângă Spitalul CFR, unitate COVID. Unul dintre pacienţi, care respira cu ajutorul unei măşti, a fost filmat privind de la fereastra salonului.

La Bacău, participanţii la un protest similar au intrat în curtea Spitalului Judeţean, unii dintre ei strigând, la un moment dat, “Asasinii”.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

jos pandemia masuri de siguranta proteste anti masca razboaie vlad voiculescu voiculescu reactie proteste
Cristian Saghin
Cristian Saghin este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experienta de peste 30 de ani în presa. De profesie inginer, a prins gustul presei imediat după Revoluție, trecând de la reporter... până la redactor șef... Este editorul general al site-ului stiripescurt.ro

Alte stiri de interes