Volodimir Zelenski, reacţie la incidentul din Polonia: „Teroarea nu se limitează la graniţele noastre naţionale. Ea s-a răspândit deja şi pe teritoriul Republicii Moldova”

Stiri pe scurt - stiripescurt.ro
Stiri pe scurt - stiripescurt.ro

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat marţi, în discursul său zilnic, că rachetele ruseşti care ar fi lovit Polonia şi ar fi provocat moartea a două persoane arată că „teroarea nu se limitează la graniţele naţionale” ale Ucrainei şi a menţionat în context şi Republica Moldova care şi ea a avut de suferit de pe urma valului de atacuri lansate de Moscova în Ucraina.

„Teroarea nu se limitează la graniţele noastre naţionale. Ea s-a răspândit deja pe teritoriul Republicii Moldova. Iar astăzi, rachetele ruseşti au lovit Polonia, teritoriul ţării noastre prietene. Au murit oameni. Vă rugăm să acceptaţi condoleanţe din partea tuturor fraţilor ucraineni! De câte ori a spus Ucraina că statul terorist nu se va limita la ţara noastră? Polonia, statele baltice… Este doar o chestiune de timp până când teroarea rusă va merge mai departe. Trebuie să-l punem pe terorist la locul lui! Cu cât Rusia se va simţi mai mult timp în impunitate, cu atât mai multe ameninţări vor exista pentru toţi cei care pot fi atinşi de rachetele ruseşti”, a arătat Zelenski.

„Lovirea teritoriului NATO cu rachete… Acesta este un atac cu rachete ruseşti asupra securităţii colective! Aceasta este o escaladare cu adevărat semnificativă. Este nevoie de acţiune”, a continuat preşedintele ucrainean.

Şi Mihailo Podoliak, consilierul lui Zelenski, a spus pe Twittter că aceste atacuri pe teritoriul Poloniei sunt deliberate, „mascate” de Rusia astfel încât să pară o greşeală.

„Lovituri pe teritoriul Poloniei – nu e un accident, ci un “salut” planificat în mod deliberat din partea Rusiei, mascat ca o “greşeală”. Acest lucru se întâmplă atunci când răul rămâne nepedepsit, iar politicienii se angajează în “pacificarea” agresorului. Regimul ruso-terorist trebuie oprit. Condoleanţe pentru cei morţi”, a scris Podoliak.

Autorităţile poloneze nu au confirmat încă oficial că rachetele ruseşti au aterizat pe teritoriul lor, iar Rusia a negat implicarea, Ministerul Apărării de la Moscova susţinînd că nu a întreprins atacuri împotriva unor ţinte situate în apropierea frontierei de stat ucraineano-poloneze.

De asemenea, Departamentul de Stat al SUA a declarat că deocamdată „nu se află într-un punct în care să poată confirma aceste relatări” apărute în presă.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

atac poloniabombe poloniaZelenski
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes