Vortex motivațional sau ceea ce începe rău se termină (uneori) cu un hohot de râs

Luați, vă rog, o pauză de la încrâncenare și pentru cinci minute permiteți-mi să vă abat atenția de la incertitudini, miniștri demiși și politică, iar dacă povestioara de astăzi vă va stârni măcar un zâmbet, nu ezitați să îmi semnalizați asta în comentarii!

În viața fiecărei femei vine o zi în care trebuie să ia hotărâri în ceea ce privește podoaba capilară. Pentru mine acea zi a fost astăzi. Prea mă gratula bărbat-meu că am un look sauvage și asta de multe ori asta înseamnă ceva bun, dar de data asta se traducea prin ceva gen “Da’ fă ceva cu părul ăla, femeie! Ia atitudine!” Mbun, numai că asta e ușor de spus, greu de înfăptuit, adică greu găsesc pe cineva care să vorbească tunsoleza, pentru că eu la coafor de doamne din ăla de unde ieși plină de cleuri și zulufi, nu calc.

Ultima oară descoperisem un sirian care tundea mișto. Mai cu poze, mai cu onomatopee, mai cu icnete scurte…ieșea ce voiam, numai că ăla s-a tirat undeva și nu reușesc sa descopăr unde. Singura mea speranța e că nu a fugit din cauza mea. M-am uitat eu în jur și am constatat că pe băiatul meu îl tunde onorabil frizerul lui, așa că am decis să apelez la el. Un tip Zen, cu față de yoghin, păr lung prins în coadă, șuvița albă corespunzătoare, un artist vizual în felul lui cu un singur neajuns: nu prea le rupe cu engleza, da’ ce zic eu?…omul nu le are deloc.

Eu nu eram exact pregătită să port discuții despre cerințe estetice în olandeză și începutul relației noastre s-a dovedit a fi unul defectuos. Aveam pe telefon o poză, desigur că aveam, dar eu voiam o struțocămilă, o combinație între poza aia și ceea ce era în mintea mea o tunsoare minunată. Greu de explicat și atunci când stăpânești la perfecție o limbă, dar atunci când încerci să o faci în olandeză…hmmm…deja devine o comedie.

Nfine, a purces omul la drum, întâi cu o mașinuță, apoi cu o mașină normala de tuns, apoi cu un mașinoi și la sfârșit cu un forfecel. Când ajunsese la mașinuță eu deja prinsesem a glăsui…Nu prea scurt la spate! El tăia. Eu iar chițăiam…

– No! No! Nu prea scurt la spaaateee!
Atunci a luat mașinoiul. Eu am prins a răcni…

– STOOOOOP! NU PREA SCURT LA SPATE!!!!…
Abia atunci s-a oprit bănuitor.

– Cât de scurt?
– Poi, e deja prea scurt!
– Cum? Păi atunci de ce strigai MULT MAI SCURT la spate??!!
Mda, ideea e că acum semăn cu KIM Jong very, very ill!

…și ca să fie totul OK, atunci când m-am întors acasă, în mijlocul bucătăriei mele era o mare măgăoaie de mașină, o putoare generală de rahat stătut, apă peste tot, totul orchestrat de un domn cu care nu avusesem onoarea să fac cunoștință, domn dotat cu o lanternă de mignon în frunte. Omul s-a dovedit a fi un artist care din întâmplare eșuase în cariera de instalator, iar eu nimerisem exact atunci când terminase de desfundat scurgerea din cauza căreia bucătăria mea devenise o mică Veneție. Cu un ton prețios, domnul a spus:

– Doamnă, Domnule…vă rog să priviți aici!… și cu un gest de mare magician ne-a arătat chiuveta din bucătărie în care el pusese dopul și care acum era plină ochi și a continuat…
– Permiteți-mi să vă prezint… și cu o mișcare studiată, a scos dopul de la chiuvetă și ne-a indicat cu o expresie victorioasă înspre micul turbion format… VORTEX!!

N-am știut ce să fac, să îl felicit ca a rezolvat sau să izbucnesc în râs așa cum ar fi făcut orice om normal, așa că am ales sa fug ca o lașă in grădină unde am izbucnit într-un gigantic hohot.
A fost prea mult pentru o singură zi!

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

gabriela ibens gabriela ibens antwerpen hohote opinie gabriela ibens antwerpen vortex motivational
Gabriela Ibens
Gabriela Ibens este contributor pe site-ul stiripescurt.ro, romancă stabilită în Antwerpen, Belgia.

Alte stiri de interes