Vremea azi – Avertizare meteo ANM: fenomene extreme, furtuni cu grindină. Cod Galben

Vremea azi - Avertizare meteo ANM: fenomene extreme, furtuni cu grindină. Cod Galben. Sursa foto: Pixabay
Vremea azi - Avertizare meteo ANM: fenomene extreme, furtuni cu grindină. Cod Galben. Sursa foto: Pixabay

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, astăzi, vineri, o nouă atenționare meteo cod galben de vreme rea, valabilă pentru mai multe județe.

Interval de valabilitate, anunțar de ANM: vienri, 3 iunie, ora 12 – vineri, 3 iunie, ora 21

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată. Județele afectate: Olt, Dolj, Mehedinți, Gorj, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița, Prahova, Hunedoara și Alba, parțial Sibiu, Brașov, Covasna și Buzău.

În intervalul menționat în Oltenia, nordul Munteniei, sud-vestul Transilvaniei și local la munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată care se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijeliiși grindină. Cantităţile de apă vor depăşi 20…30 l/mp şi izolat 40 l/mp.

Manifestări de instabilitate atmosferică vor fi sâmbătă (4 iunie) în vest, centru, nord, la deal și la munte, iar duminică (5 iunie) și în restul țării.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

avertizare meteo cod galben furtuni grindina meteo anm vremea azi
Gloria Pascu
Gloria Pascu este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, acoperind o varietate de domenii, de la politică și justiție, la actualitate, lifestyle, știri externe sau sport, cu o experinta de peste 5 ani, în branșă.

Alte stiri de interes