VREMEA AZI – Căldură şi disconfort termic, pentru cea mai mare parte a ţării luni şi marţi. Prognoza METEO în Bucureşti

VREMEA AZI - Căldură şi disconfort termic, pentru cea mai mare parte a ţării luni şi marţi. Prognoza METEO în Bucureşti
VREMEA AZI - Căldură şi disconfort termic, pentru cea mai mare parte a ţării luni şi marţi. Prognoza METEO în Bucureşti

Meteorologii au emis o avertizare cod portocaliu de caniculă pentru vestul şi nord-vestul ţării, valabilă luni şi marţi şi în acelaşi interval anunţă val de căldură în majoritatea regiunilor.

Pentru 4 şi 5 iulie, ANM anunţă val de căldură şi disconfort termic ridicat.

”În intervalul menţionat valul de căldură se va menţine în toate regiunile, iar disconfortul termic va fi ridicat în zonele de câmpie şi de podiş, unde indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. În general temperaturile maxime vor fi cuprinse între 33 şi 36 de grade, iar cele minime între 17 şi 20 de grade”, precizează meteorologii.

Tot în 4 şi 5 iulie a fost emisă avertizare cod portocaliu, fiind anunţate val de căldură în intensificare şi disconfort termic accentuat pentru zone din vestul ăi nord-vestul ţării.

”În zilele de luni (4 iulie) şi marţi (05 iulie), în zonele joase din vestul şi nord-vestul ţării valul de căldură se va intensifica, iar temperaturile (diurne şi nocturne) se vor apropia de recordurile absolute ale perioadei. După-amiaza se vor înregistra frecvent valori de 36…38 de grade, iar noaptea nu vor coborî în general sub 18…22 de grade şi prin urmare disconfortul termic va fi accentuat”, transmite ANM.

Vremea in București

Valul de căldura se va menţine, disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Cerul va fi variabil, iar probabilitatea pentru fenomene asociate instabilităţii atmosferice va fi redusă.

Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime vor fi de 35…36 de grade, iar cele minime de 18…21 de grade.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

meteometeo anmprognoza meteovremea azivremea in bucuresti
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes