Vremea de la ANM: Ploi torențiale, grindină și vijelii în cele mai multe zone ale țării

Administrația Națională de Meteorologie a emis o alertă meteo pentru intervalul 24 august, ora 03:00 – 25 august, ora 10:00, când se va înregistra o instabilitate atmosferică și cantități de apă însemnate, în mai multe zone din țară.

Instabilitatea atmosferică se va accentua treptat, la început în vestul și nord-vestul țării, apoi, marți și marți spre miercuri (24 și 24/25 august) mai ales în centru, nord-est, sud-vest și în zonele montane.

Vor fi perioade cu averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, iar pe alocuri vijelii și grindină. Cantităţile de apă vor depăși pe intervale scurte sau prin acumulare 20…40 l/mp.

Miercuri și joi (25, 26 august), astfel de fenomene se vor semnala cu precădere în sudul, centrul și estul teritoriului.

Prognoza meteo București

În ceea ce privește municipiul București, în intervalul 24.08.2021 ora 03:00 – 25.08.2021 ora 10:00, vremea se va menține în general frumoasă și va fi călduroasă după-amiaza. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat.

Temperatura maximă de marți (24 august) va fi de 32…33 de grade, iar cele minime vor fi de 16…19 grade.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

alerta meteometeoprognoza meteovremeavremea azi
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes