Vremea extremă transformă oraşul Buffalo într-o “zonă de război”. 25 de noi decese înregistrate luni. Mesajul preşedintelui Biden – VIDEO

UPDATE: Într-un mesaj postat pe Twitter, preşedintele american Joe Biden a anunţat că a vorbit cu guvernatorul New York, Kathy Hochul, pentru a fi la curent cu situaţia actualizată din teren. 

”Suntem pregătiţi să ne asigurăm că au resursele de care au nevoie pentru a trece peste asta. Inima mea este alături de cei care au pierdut persoane dragi în acest weekend de sărbătoare. Sunteţi în rugăciunile mele şi ale lui Jill”, a transmis Biden.

ŞTIRE INIŢIALĂ: Luni, oraşul a înregistrat 25 de decese legate de vreme, faţă de 13 duminică. 

“Acesta este un război cu mama natură şi ea ne-a lovit cu tot ce are începând de joi”, a declarat guvernatorul statului New York, Kathy Hochul. 

Condiţiile de viscol se întind din Canada până în sudul Rio Grande, provocând moartea a cel puţin 50 de persoane la nivel naţional. 

Regiunea din jurul oraşului Buffalo, în nordul statului New York, a fost cea mai afectată. 

Guvernatorul Hochul, originar din Buffalo, a declarat: “Este (ca şi cum) am merge într-o zonă de război, iar vehiculele de pe marginea drumurilor sunt şocante”. 

 Ea a afirmat că locuitorii se confruntă cu o “situaţie care pune în pericol viaţa”, deoarece multe vehicule de urgenţă nu au putut ajunge în zonele cele mai afectate sau au rămas blocate în zăpadă. 

O familie cu copii mici – cu vârste cuprinse între 2 şi 6 ani – a trebuit să aştepte 11 ore înainte de a fi salvată în primele ore ale zilei de Crăciun.

Se aşteaptă ca mai multe victime să fie descoperite odată ce topirea zăpezii va scoate la iveală vehiculele blocate şi va permite accesul la casele izolate. 

Furtuna de iarnă de tip “ciclon-bombă” – care apare atunci când presiunea atmosferică se prăbuşeşte, provocând ninsori şi vânturi puternice – a perturbat călătoriile în SUA. 

Meteorologii spun că fenomenul se va atenua în următoarele câteva zile, dar sfatul rămâne acela de a evita călătoriile, cu excepţia celor esenţiale. 

În weekend, aproximativ 250.000 de locuinţe şi întreprinderi au suferit pene de curent – deşi energia electrică a fost restabilită în mod constant. 

De asemenea, au fost raportate decese cauzate de furtună în Vermont, Ohio, Missouri, Wisconsin, Kansas şi Colorado. În sudul Floridei, temperaturile au scăzut atât de mult încât iguanele au îngheţat şi au căzut din copaci. 

Statul Montana, din vestul SUA, a fost cel mai afectat de frig, cu temperaturi care au scăzut până la -45C (-50F). 

În Canada, provinciile Ontario şi Quebec sunt cele mai afectate de furtună. 

 Patru persoane au murit când un autobuz s-a răsturnat pe un drum îngheţat în apropierea oraşului Merritt, în provincia vestică British Columbia. 

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

furtuna de iarna furtuna sua
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes