Eveniment

Vremea în februarie 2020 – ce ne așteaptă

În frbruarie 2020 o masă de aer anormal de cald loveşte, din nou, România. Temperaturile vor creşte iarăși peste normalul perioadei în luna februarie, arată prognoza meteo. Săptămână care începe aduce valori termice de luna aprilie, în sudul ţării termometrele vor arăta şi 16 grade Celsius.

„Continuăm să avem parte de această masă de aer anormal de cald peste toată zona României. În ceea ce priveşte temperaturile, acestea vor deveni anormal de ridicate, şi în sud, la valori ce vor ajunge luni şi marţi la 16 grade Celsius, iar în acestă perioadă a anului ar trebui să se oprească la 7-8 grade Celsius. Valori de 15 grade vor fi şi în Capitală”, a declarat Simona Căpşună, meteorolog Digi24.

În această săptămână, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice acestui interval la nivelul întregii ţări, cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în nord-estul teritoriului. Regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în regiunile vestice şi nord-vestice. Excepţie vor face regiunile din sud-vestul ţării, unde cantităţile de precipitaţii vor fi apropiate de cele normale ale perioadei.

La Bucureşti, vremea va fi frumoasă şi deosebit de caldă pentru această perioadă, cu valori termice diurne în creştere faţă de ziua precedentă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă va fi de 14…15 grade, iar cea minimă de 1…2 grade, mai scăzută în zona preorăşenească. Vor fi condiţii de ceaţă, mai ales noaptea.

Alte știri de interes

Denise Rifai e radicală cu Firea: ”La revedere, duamna primar”

Mihnea Tudor

ALERTĂ METEO – Cod portocaliu de zăpadă și viscol în România

Mihnea Tudor

Raed Arafat: Declararea stării de urgenţă este menită să ajute, să sprijine şi în niciun caz să creeze probleme

Mihnea Tudor

15 RECOMANDĂRI privind conduita socială responsabilă în prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19)

Mihnea Tudor

Coronavirus România – Al nouălea caz de infectare

Mihnea Tudor

Sorina Pintea nu mai este arestată preventiv. Judecătorii au decis

Mihnea Tudor

Informare Ministerul Sănătății despre coronavirus – duminică, 1 martie 2020

Mihnea Tudor

Primul caz de coronavirus din România

Mihnea Tudor

Echipamente combatere coronavirus – Anunțul ministrului Cîțu

Mihnea Tudor

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »