Vremea în țară: Avertismente ANM până vineri seară. Au fost emise un Cod galben și un Cod portocaliu de viscol

Avertizarea Cod galben privind intensificări ale vântului, aceasta fiind valabilă până vineri seară, în zona de munte. Pentru altitudini mai mari de 1.700 de metri, este în vigoare un Cod portocaliu de viscol puternic, cu rafale de până la 120 de kilometri pe oră, zăpadă troienită şi vizibilitate foarte redusă.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a actualizat avertizarea Cod galben privind intensificări ale vântului şi viscol la altitudini mari, valabilă până vineri, la ora 2.00, în zona de munte.

Astfel, vântul va avea intensificări cu viteze de peste 70-80 km/h în nordul Carpaţilor Orientali şi în Munţii Apuseni, iar seara şi noaptea şi în restul zonei montane. La altitudini mari, rafalele vor depăşi 100 km/h, temporar va fi viscol, iar vizibilitatea scăzută.

O altă avertizare Cod galben este în vigoare până joi, la ora 23.00, vizând nord-vestul ţării, unde vântul va avea intensificări, cu rafale ce vor depăşi 55-65 km/h şi izolat 70 km/h.

Intensificări ale vântului vor fi, temporar, şi în centrul, nord-estul şi sud-estul teritoriului, cu viteze în general de 45-55 km/h.

Tot până joi, la ora 23.00, este Cod portocaliu de viscol puternic, la altitudini de peste 1.700 de metri, în nordul Carpaţilor Orientali şi în Munţii Apuseni. Acolo, vântul va sufla tare, cu rafale de peste 110-120 km/h, va fi viscol puternic, zăpadă troienită şi vizibilitatea foarte redusă.

De asemenea, meteorologii au emis o avertizare Cod galben, valabilă vineri, între orele 2.00 şi 20.00, la munte.

“În intervalul menţionat în Carpaţii Meridionali şi Orientali vântul va avea intensificări, cu viteze în general de 70…80 km/h, iar la altitudini mari în special în Carpaţii Meridionali şi de Curbură, vântul va sufla tare, temporar va fi viscol, iar vizibilitatea scăzută”, au arătat aceştia.

Intensificări ale vântului vor fi, local, şi în sudul, estul şi centrul ţării, cu viteze de 45-55 km/h, iar pe arii restrânse de peste 60 km/h.

O altă avertizare Cod portocaliu va fi în vigoare de vineri de la ora 2.00 până la ora 11.00.

“În intervalul menţionat, la altitudini de peste 1.700 m în Carpaţii Meridionali şi de Curbură vântul va sufla tare, cu rafale de peste 100…120 km/h, va fi viscol puternic, zăpadă troienită şi vizibilitate foarte scăzută”, au transmis meteorologii.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

avertizare meteovremea azivremea in tara
Gloria Pascu
Gloria Pascu este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, acoperind o varietate de domenii, de la politică și justiție, la actualitate, lifestyle, știri externe sau sport, cu o experinta de peste 5 ani, în branșă.

Alte stiri de interes