Vremea până miercuri. Avertizare meteo, chiar la începutul verii calendaristice

Dacă valorile termice în București pe parcursul zilei de duminică au fost apropiate de normalul perioadei, în prima zi de vară prognoza meteo arată diferit, pentru intervalul 01.06.2020 ora 10:00 – 03.06.2020 ora 23:00.

Vremea în București

Din după-amiaza zilei de luni, 01 iunie, instabilitatea atmosferică se va accentua treptat si se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, grindină și vijelii. Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși, în medie, 10 – 15 l/mp și izolat 20 – 25 l/mp. Vremea se va răci treptat în Capitală, astfel încât temperaturile maxime vor fi cuprinse între 17 și 21 de grade, iar minimele între 8 și 11 grade.

Vremea în țară

În țară sunt așteptate manifestări de instabilitate atmosferică, cantități de apă însemnate și intensificări temporare ale vântului, anunță meteorologii.

În intervalul menționat, în cea mai mare parte a țării, vor fi perioade, în special după-amiaza și seara, cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, grindină și vijelii. Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, îndeosebi în jumătatea de nord a teritoriului pe parcursul zilei de duminică (31 mai), se vor înregistra cantități de peste 15 – 25 l/mp și pe arii restrânse 30 – 40 l/mp.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

cum va fi vremeastiri pe scurtvremeavremea in bucurestivremea in urmatoarele zile
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes