Vulpița în serial la Antena 1 – cât mai durează? Ce spun membrii CNA

Antena 1 și cazul Vulpița – Membrii CNA, Radu Herjeu și Dorina Rusu, au oferit primele reacții după ce instituția de unde fac parte a decis amendarea postului Antena 1 cu 100.000 de lei, pentru „cazul Vulpița”.

Sancțiunea a fost aplicată după ce forul a vizionat destule bucăți din emisiunea ”Acces Direct” ea care a făcut un serial ”fluviu”.

”Există un articol în Codul Audiovizualului care spune că nu orice dă televiziunea se justifică prin interes public. Cu alte cuvinte, atâta timp cât CNA, prin lege, are responsabilitatea de a veghea la respectarea interesului public, trebuie să există un anumit filtru. Atunci când dai pe post ceva, trebuie să-ți pui întrebarea: De ce o faci? E în interes public să arăți așa ceva? și, atunci, când te întrebi, trebuie să pleci de la ideea că orice personaje prezentate des la televizor, cu atâta insistență, automat, devin modele pentru telespectatori. Este în interes public ca astfel de personaje, cu toate caracteristicile lor, să devină modele în societatea românească? Aceasta este întrebarea. Noi, CNA, am răspuns: nu ar trebui să se întâmple așa ceva”, a spus Radu Herjeu.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

antena 1 cna vulpita
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes