Wagner îşi retrage trupele de la periferia Bahmut, confirmă Ministerul ucrainean al Apărării

Mercenarii ruşi din Wagner sunt “înlocuiţi” de trupe regulate ruseşti la periferia oraşului Bahmut din estul Ucrainei, dar luptătorii Wagner rămân în interiorul oraşului devastat, a declarat joi Hanna Mailar, adjunct al ministrului apărării din Ucraina, relatează CNN.

“La periferia Bahmut, inamicul a înlocuit unităţile Wagner cu forţe ale armatei regulate. În interiorul oraşului propriu-zis au rămas luptători Wagner”, a scris Maliar pe Telegram.

Declaraţiile sale par să confirme, cel puţin parţial, anunţul făcut de fondatorul Wagner, Evgheni Prigojin, care susţine că grupul său a început să-şi retragă forţele din Bahmut şi să predea poziţiile pe care le deţine trupelor regulate ruseşti.

Prigojin a declarat într-o înregistrare video că retragerea unităţilor sale a început joi dimineaţa devreme şi că predarea poziţiilor Wagner va continua până la 1 iunie. În înregistrarea video postată joi pe canalul său Telegram, Prigojin dă mâna cu luptătorii Wagner şi îi felicită. “Până la 1 iunie, partea principală se va muta în taberele din spate. Transferăm poziţiile către armată. Muniţia, poziţiile, totul, inclusiv raţiile uscate”, a declarat Prigojin vorbind în faţa camerei.

Prigojin a anunţat capturarea Bahmutului săptămâna trecută, după cea mai lungă şi sângeroasă bătălie din acest război. Aflat în Japonia, la summitul G7, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a respins iniţial afirmaţiile lui Prigojin, susţinând că forţele ucrainene încă luptă în Bahmut. Hanna Maliar a declarat, la rândul său, în această săptămână, că forţele ucrainene încă mai deţin o mică parte a oraşului.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

bahmutcucerire bahmutretragere wagner bahmut
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes