Washington DC, noul Bagdad. Capitala SUA, transformată într-o fortăreață, înainte de învestirea lui Joe Biden – VIDEO

În aceste zile, care preced învestirea lui Joe Biden, capitala SUA a fost transformată într-o zonă militară ocupată, precum Bagdad. Trupele armate, care au fost autorizate să folosească forța letală, au instalat puncte de control atât pentru a intra, cât și pentru a ieși din centrul Washingtonului. Au fost stabilite, de asemenea, perimetre de tip zona verde și zona roșie. Mai multe poduri în oraș Virginia vecină sunt programate să fie închise săptămâna viitoare, pentru inaugurare.

Sean Spicer, primul secretar de presă al președintelui Trump și prezentator la Newsmax TV, a postat un videoclip aparent realizat vineri seară, care arată un punct de control militar pentru a părăsi DC, lângă Lincoln Memorial. Ea anunță că, din informațiile sale, peste 21.000 de militari și polițiști vor fi desfășurați în Washington.

O altă relatare anunță puncte de control pentru a părăsi și pentru a intra în DC:

”Un prieten tocmai m-a sunat din mașina sa din DC, el își lăsase soția la biroul ei din NW. Au fost obligați să treacă printr-un punct de control armat pentru a intra în oraș! De asemenea, la ieșirea din oraș, a trebuit să se oprească la un alt punct de control armat, unde i s-a cerut actul de identitate.”

Serviciul Secret a postat joi o listă detaliată a străzilor blocate de puncte de control militare și împărțite în Zona Verde și Zona Roșie.

„Zona verde: Zona RESTRICȚIONATĂ pentru vehicule – Traficul vehiculelor este limitat la rezidenți sau întreprinderi din zona restricționată, iar personalul Gărzii Naționale va ajuta la verificarea traficului care intră în zona verde.”

„Zona Roșie: Străzi ÎNCHISE – Traficul vehiculelor este limitat la vehiculele autorizate numai cu afișajul corespunzător al vehiculului.”

VIDEO

Există verificări suplimentare pentru cei care zboară către Washington DC:

”Securitate suplimentară pentru zborurile care intră în DC: am luat un zbor de la LGA la DC acum câteva momente. La poartă, un agent TSA a verificat (din nou) toate actele de identitate ale pasagerilor și permisele de îmbarcare. Ofițerul de securitate internă, cu un câine, stătea lângă ușă și a spus: Da, asta este pentru inaugurare.”

Joe Biden va prelua oficial președinția Statelor Unite pe 20 ianuarie 2021, într-o amplă ceremonie-spwectacol, la care sunt invitate Jennifer Lopez și Lady Gaga.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

armata washington inaugurare biden investire biden
Felix Bradu
Felix Bradu este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 20 de ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes