Week-end-ul relaxării aduce o schimbare semnificativă a vremii

Meteorologul Alina Șerban a vorbit despre evoluția vremii în următoarea săptămână, mai ales despre primul week-end al relaxării, de după 15 mai.

Alina Șerban a spus la Antena 3, în emisiunea ”Ediție Specială”, de duminică:

”În zilele următoare o schimbare semnificativă în aspectul vremii. Aceste schimbări bruște sunt caracteristice acestei luni, deoarece este o lună de tranziție între anotimpul cald și anotimpul rece, o lună în care centrii barici încearcă să se adapteze la sezonul cald. De aceea se întâmplă diferențe accentuate de temperaturi, cum vom avea și în zilele următoare”, a explicat ea..

”Dacă astăzi am înregistrat în premieră pentru România în acest an o valoare de 30 de grade, mâine așteptăm mai multe astfel de valori, și chiar mai ridicate, chiar 31, 32 de grade în partea de vest și de sud a țării, în Crișana, în Banat, în Oltenia, în Muntenia, temperaturi mai ridicate decât în mod normal în această perioadă, dar poimâine, un sistem frontal, va determina scăderea semnificativă a temperaturilor”, a adăugat Alina Șerban.

Cu privire la primul week-end de relaxare, 15-16-17 mai, după ce măsurile de restricție din starea de urgență vor fi ridicate, meteorologul a declarat că este greu de spus cum va fi vremea deoarece sunt alternanțe toată săptămâna. ”Toată săptămâna va fi sub influența acestor stări alternante reci și calde. Se pare partea de sud și sud-est a teritoriului într-o notă mai caldă (…), în timp ce jumătatea nordică va fi expusă unor sisteme frontale. Pentru că acesta nu va fi singurul, sunt semnale că vor mai urma altele joi și vineri, după care este o probabilitate destul de ridicată să se mai încălzească și să fie frumos”, a mai spus Alina Șerban la Antena 3.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

relaxare vremea in tara vremea in weekend
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes