WTA, sezonul 2022 – Simona Halep: Este mai multă bucurie, aşa că sunt mai relaxată. Ce spune despre retragere și planurile de viitor

WTA, sezonul 2022 - Simona Halep: Este mai multă bucurie, aşa că sunt mai relaxată. Ce spune despre retragere și planurile de viitor
WTA, sezonul 2022 - Simona Halep: Este mai multă bucurie, aşa că sunt mai relaxată. Ce spune despre retragere și planurile de viitor

Simona Halep a acordat un interviu site-ului WTA Insider, în care a spus că aşteaptă cu nerăbdare sezonul 2022, pentru a vedea dacă poate face faţă noului val de jucătoare tinere care au apărut în circuit şi au obţinut rezultate foarte bune.

“În antrenamente, sunt foarte bună. Câştig cateva seturi. Mă antrenez mai mult decât în mod normal. Pot să stau două ore pe zi pe teren, ceea ce nu era uşor în trecut. Văd tenisul diferit în această etapă a vieţii mele şi este mai multă bucurie, aşa că sunt mai relaxată. Nu pun presiune pe mine, aşa că voi încerca să păstrez asta în timpul meciurilor, ceea ce nu este uşor, dar sunt aici doar pentru a-mi oferi cea mai bună şansă şi vom vedea cum va fi”, a declarat Halep.

Apoi jucătoarea română a răspuns întrebărilor venite din partea WTA Insider.

Obiectivul în 2022

”Revenirea în Top 10. Acesta este obiectivul principal, acesta este de fapt singurul obiectiv. Dar tot ceea ce vine împreună cu el este un bonus şi vom vedea. Dar accentul este să revenim în Top 10.”

Cum vede următoarea etapă a carierei după ce s-a căsătorit şi a împlint 30 de ani

”M-am gândit că sunt aproape de final, dar, sincer, după acest pre-sezon şi cum mă simt acum la acest turneu, simt că mai am câţiva ani de jucat. Soţul meu mă sprijină în această direcţie, dar şi familia mea. Echipa mea spune că sunt încă suficient de bună ca să concurez, aşa că încă nu mă gândesc la retragere. Vreau doar să mă bucur şi să dau tot ce am mai bun pentru că ştiu că există o altă şansă”, a declarat Simona Halep.

Ce o motivează în acest punct al carierei

”Să văd cât de bună pot fi încă, să văd cât de mult mai pot câştiga. Sunt motivată să fac tot ce pot în fiecare zi. Încă îmi place tenisul şi competiţia. Încă vreau din ce în ce mai mult de la mine. Am o echipă bună, am oameni drăguţi în jur. Aceasta este motivaţia mea. Nu am un singur lucru ca motivaţie, cum ar fi un turneu sau un rezultat.”

Despre finalulul sezonului 2021

”Acesta a fost obiectivul după US Open. De fapt, acolo am simţit că am jucat decent şi pentru a fi mai bună trebuie să continui să joc. De aceea am ales turnee mici pentru a obţine mai multe meciuri şi aşa am făcut. Am avut meciuri bune şi m-am simţit foarte bine după Linz, chiar dacă a trebuit să mă retrag din cauza genunchiului. Am simţit că sunt acolo, că sunt încă acolo, a trebuit doar să muncesc mai mult fizic, pentru că în timpul anului nu am putut să lucrez atât de mult din cauza accidentării pe care am avut-o. Iată-mă aici, unde sunt foarte pozitivă referitor la ceea ce am făcut şi, sincer, sunt încrezătoare în ceea ce urmează.”

Nivelul tenisului feminin în 2022

”Cred că este diferit de acum cinci ani. Cred că este mai deschis şi adolescentele au putere suplimentară pentru a câştiga turneele mari. Este foarte greu de fiecare dată când joci. Primul tur, al doilea tur, semifinale, nivelul este destul de asemănător. Cred că este un lucru bun. Este un lucru pozitiv pentru tenis. Nu m-am uitat prea mult anul trecut din cauza accidentării, dar am văzut nişte rezultate. Va fi destul de interesant anul acesta. Aştept cu nerăbdare, să văd dacă pot face faţă”, a declarat ea.

Simona Halep se flăa în prezent pe locul 20 WTA și va juca împotriva unei sportive venite din calificări în primul tur al turneului Melbourne Summer Set 1. Dacă va trece de primul tur, fostul lider mondial va evolua în runda a doua cu câştigătoarea meciului dintre Gabriela Ruse (87 WTA) şi sportiva australiană Arina Rodionova (152 WTA).

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

interviu simona halep obiectiv simona simona halep simona in 2022
Gloria Pascu
Gloria Pascu este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, acoperind o varietate de domenii, de la politică și justiție, la actualitate, lifestyle, știri externe sau sport, cu o experinta de peste 5 ani, în branșă.

Alte stiri de interes