Xi Jinping a sosit la Moscova, într-o vizită de stat de trei zile, prima după patru ani

Xi Jinping şi omologul său rus Vladimir Putin
Xi Jinping şi omologul său rus Vladimir Putin

Preşedintele chinez Xi Jinping a sosit luni într-o vizită de trei zile la Moscova, prima după aproape patru ani, pe care a catalogat-o drept o ”vizită de prietenie, de cooperare şi de pace”, în toiul Războiului rus din Ucraina, relatează AFP.

Xi Jinping şi omologul său rus Vladimir Putin şi-au lăudat, cu doar câteva ore mai înainte, soliditatea parteneriatului bilateral, un summit foarte important pentru preşedintele rus, izolat pe plan internaţional după ce a invadat Ucraina.

Această vizită de stat de trei zile în Rusia, o ţară cu care China întreţine legături diplomatice şi economice importante, este prima pe care liderul chinez i-o face vecinului său de aproape patru ani.

Ucraina insistă asupra unei ”retrageri” a forţelor ruseşti de pe teritoriul său, în planul de pace al preşedintelui chinez Xi Jinping – care nu menţionează această condiţie -, declară un oficial ucrainan de rang înalt.

”Formula succesului realizării «Planului de Pace» chinez. Prima şi principala clauză este predarea sau retragerea forţelor ruse de ocupaţie de pe teritorioul ucrainean”, subliniază într-un mesaj postat pe Twitter secretarul Consiliului ucrainean de Securitate Oleksii Danilov.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

intalnire xi jinping putinputinXi Jinpingxi jinping la moscova
Felix Bradu
Felix Bradu este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 20 de ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes