Xi Jinping, vizită oficială la Moscova, la începutul săptămânii viitoare

Liderul chinez Xi Jinping va vizita Rusia săptămâna viitoare, la invitaţia preşedintelui rus Vladimir Putin, potrivit unui comunicat al Ministerului chinez de Externe.

Vizita va avea loc între 20 şi 22 martie, a precizat MAE chinez.

Mai multe surse indicau de mai mult timp că Xi Jinping se pregăteşte să meargă la Vladimir Putin, dar vizita nu fusese confirmată oficial până acum de surse oficiale chineze.

Şi Kremlinul a confirmat, vineri, vizita liderului chinez. “În timpul convorbirilor, ei (Vladimir Putin şi Xi Jinping) vor discuta chestiuni de actualitate privind dezvoltarea în continuare a relaţiilor de parteneriat cuprinzător şi a cooperării strategice dintre Rusia şi China”, a precizat Kremlinul.

“Vor fi semnate o serie de documente bilaterale importante”, a adăugat comunicatul Preşedinţiei ruse. De asemenea, “se preconizează un schimb de opinii în contextul aprofundării cooperării ruso-chineze pe scena internaţională”, mai spune comunicatul Kremlinului.

Agenţia rusă de ştiri TASS a relatat la 30 ianuarie că Putin l-a invitat pe Xi să viziteze Rusia „la primăvară”. Apoi, The Wall Street Journal a scris luna trecută că o vizită la Moscova ar putea avea loc în aprilie sau la începutul lunii mai. Reuters a anunţat luni pe surse că vizita va avea loc săptămâna viitoare.

Luna trecută, Putin l-a primit la Kremlin pe diplomatul cu rangul cel mai înalt al Chinei, Wang Yi, care a făcut o vizită la Moscova şi a confirmat posibilitatea ca liderul chinez să vină personal în Rusia.

Xi s-a întâlnit personal cu Putin de 39 de ori de când a devenit preşedinte, cel mai recent în septembrie, în timpul unui summit în Asia Centrală.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

intalnire putin xi jinpingXi Jinpingxi jinping la moscova
redactia

Alte stiri de interes