YouTube va lansa un magazin online pentru servicii de streaming video

YouTube va lansa un magazin online pentru servicii de streaming video
YouTube va lansa un magazin online pentru servicii de streaming video

YouTube, parte a grupului Alphabet, intenţionează să lanseze un magazin online pentru servicii de streaming video, potrivit unui articol publicat de Wall Street Journal, citat de Reuters.

Compania a reînnoit discuţiile cu companiile de divertisment cu privire la participarea la platformă, la care se referă la nivel intern ca la un ”magazin de canale”, se arată în articolul WSJ, care citează persoane apropiate discuţiilor recente.

Platforma este în lucru de cel puţin 18 luni şi ar putea fi disponibilă încă din această toamnă.

Grupul Alphabet nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii din partea Reuters.

Având în vedere că tot mai mulţi consumatori renunţă la televiziunea prin cablu sau prin satelit şi trec la servicii de streaming pe bază de abonament, lansarea planificată va permite YouTube să se alăture unor companii precum Roku şi Apple, în încercarea de a câştiga o parte din piaţa de streaming deja aglomerată.

La începutul acestei săptămâni, New York Times a relatat că Walmart a purtat discuţii cu companii media despre includerea streamingului de divertisment în serviciul său de membri.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

magazin streaming streaming youtube youtube
Felix Bradu
Felix Bradu este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 20 de ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes