Zece persoane ucise în urma unui atac armat într-un magazin la New York

Stiri pe scurt
Stiri pe scurt

Zece persoane au fost ucise în urma unui atac armat în statul New York. Poliţia consideră că infracţiunea a fost motivată de ură, relatează BBC. Un tânăr de 18 ani a fost reţinut la faţa locului, în oraşul Buffalo.

Suspectul a intrat într-un supermarket aglomerat sâmbătă după-amiază înainte de a deschide focul. El a folosit o cameră pentru a transmite atacul online, a spus poliţia.

“Investigăm acest incident atât ca o crimă motivată de ură, cât şi ca un caz de extremism violent motivat rasial”, a declarat Stephen Belongia, agentul responsabil al biroului FBI din Buffalo, într-o conferinţă de presă.

Se crede că suspectul a condus câteva ore pentru a ajunge în zona predominant neagră a oraşului. Treisprezece persoane au fost împuşcate, iar majoritatea victimelor erau de culoare, a declarat comisarul de poliţie din Buffalo, Joseph Gramaglia.

Un ofiţer de poliţie pensionar care lucra ca agent de securitate la supermarket a încercat să-l împuşte pe suspect, dar s-a numărat printre cei ucişi. Suspectul purta o puşcă de mare putere, precum şi o cască, a spus poliţia. El a predat arma după o confruntare tensionată înainte de a fi reţinut.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

atac armat americaatac armat marketatac armat sua
redactia

Alte stiri de interes