Zeci de copii de la centre din Iași au fost depistați pozitiv cu coronavirus

La centrele rezidenţiale din Paşcani şi Verşeni, din județul Iași, 39 de copii au fost depistați pozitiv cu coronavirus. Asta după ce, săptămâna trecută, 16 angajați de acolo au fost confirmați cu SARS-CoV-2. Direcția de Sănătate Publică desfășoară o anchetă epidemiologică. La nivel național, bilanțul epidemiei de COVID-19 a ajuns, miercuri, la 24.826 de îmbolnăviri și 1.555 decese. În ultima zi, numărul cazurilor noi de infectare a sărit iar pragul de 300. În acest context, premierul Ludovic Orban a declarat că noi măsuri de relaxare a restricțiilor vor fi adoptate de la 1 iulie doar dacă răspândirea COVID-19 în comunitate va fi la „un nivel previzionat”. Totodată, acesta a precizat că organele de control trebuie să fie mobilizate la maximum, pentru a fi asigurată respectarea regulilor ce au fost impuse în lupta cu epidemia.

La centrul rezidenţial Sfântul Nicolae din Paşcani, județul Iași, 21 de copii au fost testați pozitiv cu COVID-19. La centrul Verşeni, din același județ, numărul minorilor infectați este de 18, conform B1tv.

S-a ajuns la acest rezultat în urma anchetei epidemiologice desfășurate de Direcția de Sănătate Publică, după ce, la finele săptămânii trecute, 16 angajați au fost și ei testați pozitiv: 11 la centrul din Pașcani și cinci la cel din Verșeni.

„Au fost testaţi angajaţii şi beneficiarii de la cele două centre. În total sunt 39 de minori depistaţi pozitiv. Împreună cu DSP evaluăm situaţia şi luăm cele mai bune măsuri pentru copii. Toţi sunt asimptomatici”, a declarat Florin Ion, directorul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Iaşi, citat de News.ro.

Copiii infectați cu SARS-CoV-2 ar putea rămâne în centre, dar vor fi separați de minorii care nu sunt infectați, pentru a nu răspândi virusul.
În total, în județul Iași au fost depistați pozitiv 896 de oameni, conform datelor furnizate de Grupul de Comunicare Strategică.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

copii infectati pascani focar coronavirus
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes