Zeci de oameni la terasă, cu o bere în față. Țara care a reintrat în normalitate

Nordicii au arătat lumii întregi cum poate să arate lumea după pandemia de coronavirus.

Zeci de oameni au fost fotografiați la o terasă, în Norvegia. Printre ei și foarte mulți pensionari, toți având în față o bere și sub blânda oblăduire a soarelui de mai.

Cel care a postat fotografia în mediul online susține că acesta este un gest firesc, un gest de normalitate.

”În Norvegia, ieri. Vârstnici stând împreună, relaxați, la soare și-o bere. Așa ca niște oameni, nu ca niște zombi mascați ținuți în cuști, între paravane din plexi cum se gândesc să impună restaurantelor, deștepții noștri de specialiști și guvernanți. Pentru siguranță, am întrebat-o (n.red. – pe autoarea fotografiei) despre sursa pozei pe cea de la care am preluat-o. Mi-a confirmat că e făcută ieri în Norvegia de către cineva foarte apropiat, din familie”, a fost mesajul postat în mediul online de un român care este nemulțumit, după cum se poate observa, de măsurile restrictive luate la noi în țară.

România se află, încă, în stare de urgență, iar măsurile restrictive acționează în consecință, chiar dacă vremea îmbie la plimbare. Dar distanțarea socială, în plină criză a coronavirusului, este esențială, iar autoritățile au transmis că va exista o relaxare, graduală, după data de 15 mai, atunci când se va intra într-o nouă etapă, cea a stării de alertă.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

bere la terasarelaxare
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes