ZECI de petrecăreți, care consumau sau dețineau droguri, la UNTOLD 2021, au ajuns pe mâna poliției

Nu mai puțin de 84 de persoane au fost prinse cu droguri pe parcursul celor patru zile ale festivalului UNTOLD. Jandarmii și polițiștii clujeni au depistat zeci de încălcări ale legii privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului de droguri.

„Jandarmii au constatat 57 de încălcări ale prevederilor legale privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri, iar poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj şi cei din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate au constatat alte 27 astfel de fapte, cercetările fiind continuate de organele abilitate”, se arată într-un comunicat trimis, luni, de Gruparea de Jandarmi Mobilă Cluj.

De asemenea, polițiștii au aplicat 200 de sancţiuni contravenţionale, abaterile reprezentând încălcări ale normelor de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice şi ale celor privind circulaţia pe drumurile publice.

„Pe parcursul festivalului, inspectorii de prevenire ISU au aplicat 53 avertismente şi 55 amenzi care privesc încălcări ale Legii 307/2006 privind apărarea împotriva incendiilor şi Legea 349 din 2002 pentru prevenirea şi combaterea efectelor consumului produselor din tutun. În punctele medicale avansate, 651 de persoane au solicitat consult medical, acestora fiindu-le acordată asistenţă medicală de către personalul medical SMURD, paramedici pompieri şi voluntari ISU/SMURD. Majoritatea cazurilor înregistrate au reprezentat afecţiuni uşoare, doar în 19 dintre aceste situaţii a fost necesar transportul la spital pentru investigaţii suplimentare”, mai precizează autoritățile.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

droguri la untold razie la untold Untold untold 2021
Cristian Saghin
Cristian Saghin este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experienta de peste 30 de ani în presa. De profesie inginer, a prins gustul presei imediat după Revoluție, trecând de la reporter... până la redactor șef... Este editorul general al site-ului stiripescurt.ro

Alte stiri de interes