Zelenski: Astăzi a fost o zi bună şi preponderent însorită pe teritoriul statului nostru. În Crimeea a fost înnorat

Volodimir Zelenski
Volodimir Zelenski

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a afirmat, sâmbătă seară, în discursul adresat naţiunii, că viitorul naţiunii sale este unul luminos, subliniind că dacă ocupanţii fug atunci când au o şansă, aceasta va fi cea mai bună opţiune pentru ei.

“Astăzi a fost o zi bună şi preponderent însorită pe teritoriul statului nostru. Erau vreo 20 de grade şi însorit în mari părţi ale ţării. Din păcate, în Crimeea a fost înnorat. Deşi este şi cald. Dar indiferent câţi nori sunt, ucrainenii ştiu ce să facă. Şi ştiu că viitorul nostru este luminos. Acesta este un viitor fără ocupanţi. Pe întreg teritoriul nostru, în special în Crimeea. Dacă ocupanţii fug în timp ce au o şansă, aceasta va fi cea mai bună opţiune pentru ei. Dacă sunt forţaţi să rămână, orice ocupant poate găsi o modalitate de a se preda. Garantăm păstrarea vieţilor tuturor militarilor ruşi care depun armele şi se predau în mod voluntar. Ucraina aderă întotdeauna la toate normele şi convenţiile internaţionale. Nu vom lăsa alte opţiuni pe care să se bazeze ocupanţii”, a spus el.

Oficialul ucrainean a mai afirmat că locuitorii din teritoriile recuperate trebuie să fie atenţi la mine. “Echipele noastre de eliminare a muniţiilor explozive, inginerii noştri de eliminare a bombelor lucrează la maximum, dar după ocupanţi, o zonă foarte mare este contaminată cu mine. Vă rugăm să nu ignoraţi avertismentele legate de mine, să nu vizitaţi zonele închise din cauza pericolului, vă rugăm să raportaţi poliţia, serviciile de urgenţă sau autorităţile locale legat de orice mine sau muniţie neexplodata găsite”.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

podul kercizelenskyzelensky pod kercizelensky vremeaatac crimeea
Cristian Saghin
Cristian Saghin este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experienta de peste 30 de ani în presa. De profesie inginer, a prins gustul presei imediat după Revoluție, trecând de la reporter... până la redactor șef... Este editorul general al site-ului stiripescurt.ro

Alte stiri de interes