Zelensky, bucuros de victoria Ucrainei la Eurovision 2022

Zelensky, bucuros de victoria Ucrainei la Eurovision 2022. Foto: Eurovision
Zelensky, bucuros de victoria Ucrainei la Eurovision 2022. Foto: Eurovision

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelensky s-a bucurat, sâmbătă, de victoria ţării sale la Eurovision. El a legat-o de invazia rusă, scriind pe pagina sa de Facebook: “Curajul nostru impresionează lumea, muzica noastră cucereşte Europa”.

“Pentru a treia oară în istoria sa. Şi, cred, nu ultima. Vom face tot posibilul pentru a primi într-o zi participanţii şi oaspeţii Eurovision în oraşul ucrainean Mariupol. Liber, paşnic, reconstruit!”, a adăugat el.

“Mulţumesc Kalush pentru victorie, şi tuturor celor care ne-au votat! Sunt sigur că corul nostru victorios în lupta împotriva inamicului nu este departe. Slavă Ucrainei!”, şefului statului.

Ediţia Eurovision Song Contest 2022 de la Torino a fost câştigată de Ucraina, reprezentată de Kalush Orchestra cu melodia „Stefania” care a primit din partea publicului 439 de puncte, un total de 631 de puncte. Reprezentantul României s-a clasat pe locul 18 cu 64 de puncte. Republica Moldova, cu 253 de puncte, a încheiat concursul pe locul 7. Spania a primit de la public 228 de puncte, rezultatul final fiind 459 de puncte.

Ucraina, Marea Britanie, Spania sunt primele trei clasate. Republica Moldova, cu 253 de puncte, a încheiat concursul pe locul 7. Spania a primit de la public 228 de puncte, rezultatul final fiind 459 de puncte.

Muzicienii de la Kalusj Orchestra au declarat pe scena PalaOlimpico: „Vă mulţumim că sprijiniţi Ucraina! Slava Ukraini!”.

După votul celor 40 de jurii, Marea Britanie avea 283 de puncte, Suedia – 258, Spania – 231, Ucraina – 192.

România a acordat cele 12 puncte Ucrainei. Punctajul a fost anunţat din partea României de Martin Osterdahl, după o problemă tehnică de conectare.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

castigator eurovisioncastigator eurovision 2022ucraina eurovisionzelenskyzelensky eurovision
Gloria Pascu
Gloria Pascu este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, acoperind o varietate de domenii, de la politică și justiție, la actualitate, lifestyle, știri externe sau sport, cu o experinta de peste 5 ani, în branșă.

Alte stiri de interes