Zelensky i-a demis pe şeful Serviciului de Securitate şi pe procurorul general al Ucrainei

Zelenski i-a demis pe şeful Serviciului de Securitate şi pe procurorul general al Ucrainei
Zelenski i-a demis pe şeful Serviciului de Securitate şi pe procurorul general al Ucrainei

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelensky i-a înlăturat din funcţie pe şeful Serviciului de Securitate (SBU), Ivan Bakanov, şi pe procurorul general Irina Venediktova, informează Ukrinform.

Decretele au fost publicate pe site-ul preşedinţiei ucrainene.

Bakanov a fost demis în conformitate cu “articolul 47 al Statutului Disciplinar al Forţelor Armate ale Ucrainei”, care face referire la “neexecutarea (executarea necorespunzătoare) a sarcinilor de serviciu, care duce la victime umane sau la alte consecinţe grave sau la ameninţarea unor astfel de consecinţe”.

Ivan Bakanov, conform Reuters, prieten din copilărie al lui Zelensky, conducea SBU din august 2019.

Theatlasnews.co notează că Irina Venediktova a fost înlăturată din funcţie în conformitate cu articolul 11 al legii cu privire la “Regimul Juridic al Legii Marţiale”. Procuror general interimar a fost numit Oleksi Simonenko.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

procuror general ucrainasecuritate ucrainazelenskyzelensky i-a demis
Cristian Saghin
Cristian Saghin este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experienta de peste 30 de ani în presa. De profesie inginer, a prins gustul presei imediat după Revoluție, trecând de la reporter... până la redactor șef... Este editorul general al site-ului stiripescurt.ro

Alte stiri de interes