Zelensky, resemnat că Ucraina nu va fi primită în NATO: ”Ne vom baza pe noi”

Volodimir Zelensky, președintele Ucrainei, a declarat marți la o întâlnire online cu liderii europeni că Ucraina a auzit că nu va fi primită în NATO și că ucrainenii au început să înțeleagă acest lucru și se bazează pe ei îșiși.

„Este clar că Ucraina nu este un stat membru al NATO. Înțelegem acest lucru. Suntem oameni adecvați. Timp de ani de zile am auzit despre uși care ar fi deschise dar am auzit deja că nu putem intra. Iar acest lucru este adevărat și trebuie să îl recunoaștem. Și mă bucur că poporul nostru a început să înțeleagă asta și să se bazeze pe ei și pe partenerii care ne ajută””, a declarat el.

To marți, președintele ucrainean a mai declarat că „NATO este cea mai puternică alianță din lume”, însă „unii membri ai alianței sunt hipnotizați de agresiunea Rusiei”.

„Auzim vorbindu-se mult despre al Treilea Război Mondial, că ar putea izbucni dacă NATO închide spațiul aerian al Ucrainei pentru rachetele și avioanele rusești și, ca atare, nu a fost dispusă zona de excludere aeriană care ar fi avut scopuri umanitare”, a afirmat el.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

#putin#ukraineagresiunea rusieirazboi ucrainaucraina natozelensky
redactia

Alte stiri de interes